Soylu’nun hedefindeki ABD Büyükelçisi Flake savaş gemisi kaptan köşkünde

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 10:07 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2023 Cuma 10:07 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedefindeki ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake Dolmabahçe açıklarında demirleyen 6’nci filoya ait Nitze savaş gemisini ziyaret etti.

Soylu Antalya’da yaptığı konuşmada, İstanbul’da diplomatik temsilciliklerin kapatılması konusunda Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Jeffrey Lane Flake’i suçlamıştı.

“Amerikan Büyükelçisi’ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye’nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık” demişti.

Eski bir Kongre üyesi olan ABD Büyükelçisi Flake’den henüz bir tepki gelmedi, ancak Büyükelçilik sosyal medya hesaplarından Soylu’nun konuştuğu gün İstanbul’da Nitze savaş destroyerini ziyaret eden Flake’in resim ve videosu yayınlandı.

Flake gemide yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Bu sabah otel penceresinden bakıp geminin gelişini ve bayrağımızı görmenin ne kadar güzel olduğunu anlatamam. NATO’nun iki büyük müttefiki ABD ve Türkiye olarak harika bir göstergesi.”

Bu arada Washington’da ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Soylu’nun iddialarına karşı bir açıklama yapması bekleniyor.

Bakanlıktan bilgi aldığını söyleyen Ümit Özdağ, Süleyman Soylu’ya yanıt verdi!