Soylu’nun FETÖ arşivi açıldı: Fettullah Gülen Zekeriya Öz hepsi millettin gönlünde yerini almıştır

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 10:52 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 11:01 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun FETÖ arşivi ortaya çıktı. Arşivde Soylu’nun bir yayında FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’e övgüler yağdırdığı ifadeleri yer aldı.

Gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın yazdığı SS kitabında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun FETÖ arşivi yer aldı. Terkoğlu’nun sosyal medya hesabında paylaştığı Soylu’nun arşivinde FETÖ övgüleri görüldü. Soylu, FETÖ elebaşı Fettullah Gülen hakkında “Bugün niye Fettulah Gülen Amerika’dadır bu Türkiye’nin ayıbıdır diye sormaları gerekiyor.” dediği ortaya çıktı.

İstanbul’da FETÖ operasyonunda 9 avukata gözaltı

Soylu’nun arşivinde şu ifadeler yer aldı:

Fettullah Gülen ve onunla birlikte hizmette bulunan insanlar hakkında bir merkezden yönetildiği çok belli olan ipe sapa gelmez açıklamalarda bulunuluyor. Bugün niye Fettullah Gülen Amerika’dadır bu Türkiye’nin ayıbıdır diye sormaları gerekiyor. Bunları görerek üzülüyorum ve kahroluyorum. Hakkında bütün dünyanın övgüler düzdüğü, bütün dünyanın minnettar olması gereken mümtaz bir şahsiyete ciddi bir saldırı vardır. Bu saldırının sebebi Fettullah Gülen değildir. Çok samimi söylüyorum ki bunu benim için hazmetmiyor. Bu bir mücadeledir. Bu mücadeleyi hükümet bıraksa da cumhurbaşkanı bıraksa da bir Zekeriya Öz daha gelir halkın iktidarını getirmeye çalışır. Millet bir Fettullah Gülen çıkartır, bin Fettullah Gülen çıkartır bir Zekeriya Öz çıkartır bin Zekeriya Öz çıkartır. Fettullah Gülen, Zekeriya Öz hepsi millettin gönlünde yerini almıştır hizmetlerinin ne olduğu bellidir. Hiç birisini bu millet unutmayacaktır.