Soylu’dan polislere: Bir savsaklama olursa hesabını sorarım

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 3:20 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 4:22 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislerin şiddet mağduru kadınlara yardımcı olması gerektiğini belirterek, “Bir savsaklama varsa hesabını sorarım…” diye uyardı.

Kadına Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında toplandı. Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve diğer yetkililer de katıldı. Kısa bir görüntü alınmasından sonra toplantı görsel basına kapalı olarak devam etti.

İçişleri Bakanı Soylu, komisyondaki milletvekillerine kadına şiddet konusundaki çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı. Polislere uyarıda bulunan Soylu, şunları söyledi:

“Bir kadın gidecek, polise ‘Ben sıkıntıdayım, yardım et’ diyecek, polis ona ‘Git müracaat et’ dedikten sonra görevden alınmayla karşı karşıyadır. Talimatım budur. Ona yardımcı olacak, aile için şiddetle mücadeleye yönelik birime götürecek, teslim edecek yardımcı olacak. Aklı da orada kalacak. 112, 156’yı arandığında bir savsaklama varsa hesabını sorarım, arkadaşlarım da sorar.”

‘KADIN CİNAYETLERİ’ YORUMU: HEPSİNDEN SORUMLUYUM

Kadın cinayetleri rakamlarının az gösterildiğine ilişkin eleştiriye de yanıt veren Soylu, şöyle devam etti:

“Niye göstereyim, olanı ben ortaya koymak zorundayım. Çalışma arkadaşlarım beni bilirler. Ben doğru fotoğrafı görmezsem, aşağısı bize doğruyu göstermemeye başlar. Biz azaldığını da yükseldiğini de bilmek zorundayız. Etki analizini koymak zorundayız. İki de bir ‘İçişleri Bakanlığı’nın verdiği rakamlar yanlıştır’ diye yaparsak… Biz böyle bir şeyi yapıyorsak kendimizi aldatıyoruz, toplumu aldatıyoruz, herkesi aldatıyoruz. Burada şimdi kasten öldürme olayında 2006’da, 3 bin 20’ymiş, 2020’de 2 bin 75. Yani Türkiye’de bütün cinayetler azalmış. Kasten öldürme olaylarında 2006’da 468, 2020’de 385. 6284 kapsamında 2006’da 307, 2020’de 267. Ben sorumlu muyum? Ben bütün hepsinin sorumlusuyum. O ailenin içerisinde değilim ama ben önleyiciyim, sorumlu hissediyorum.”

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinin 7’nci videosunda mekan değişti… İşte Sedat Peker’in son videosundaki iddialar

TIKLAYIN – Soylu’ya tepki yağdı! Gazeteciler sordu Soylu yanıtlamadı

TIKLAYIN – Soylu’dan aynı soruya 5 gün arayla iki farklı yanıt

TIKLAYIN – Süleyman Soylu: İstifa etmeyi hiç düşünmedim

TIKLAYIN – Sedat Peker, Soylu’ya Twitter’dan yanıt verdi

TIKLAYIN – Merdan Yanardağ’dan program sonrası açıklama