5 gün önce sosyal medyayı öve öve bitiremeyen Erdoğan, bugün kapatacağız dedi

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 3:50 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 3:55 pm

Erdoğan 5 gün önce yaptığı açıklamalarda sosyal medyanın öneminden bahsetmiş, 16.2 milyon takipçisiyle övünmüştü. Bugün, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamalarda sosyal medya platformlarının kapatılacağının sinyalini verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün partisinin toplantısında yaptığı konuşmada sosyal medya platformları YouTube, Twitter, Netflix gibi sosyal medya platformlarının kapatılacağının sinyalini verdi. Erdoğan 26 Haziran’da ‘Gençlerle video konferans’ başlığıyla yaptığı görüşmede  ‘şahsının’ sosyal medyayı ne kadar iyi kullandığını söylemiş, sosyal medyanın ihmal edilemeyeceğini belirtmişti.

Erdoğan, konuşmasının devamında “Günümüz dünyasında dijital platformların ve sosyal medyanın asla ihmal edilemeyecek derecede önemli bir mecra olduğunu biliyoruz. Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık. Ülkemizde 16,2 milyonu bulan takipçiyle Twitter’da en çok izlenen kişi olduğumu burada hatırlatmak isterim.” ifadelerini kullanmıştı.

Aynı Erdoğan bugün partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşmasında sosyal medyanın kötü olduğunu söyleyerek “Üzerinde durmamız gereken konu medya ve sosyal medyanın bu tür kokuşmuşluğun aracı haline düşmesidir. Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Niçin Youtube, Twitter, Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzu anlıyor musunuz? Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.