Sosyal medyada gündem olan ‘gelinlik’ videosunun aslı başkaymış! İşlem başlatıldı

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 5:08 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 5:18 pm

Şanlıurfa’da çekilen ve sosyal medyada çeşitli iddialarla yayılan ‘gelinlik’ videosuna işlem başlatıldı. Emniyet, zihinsel engelli M.T.’nin çöpte bulduğu gelinlikle dans edip eğlendiği sırada habersizce videosunun çekildiğini iddia etti.

Şanlıurfa’da polis sosyal medyada gelinlik giyen erkek çocuğuna ait videonun yayınlanmasının ardından harekete geçti. Zihinsel engelli M.T. (13) olduğu belirlenen çocuğun Eyyübiye Mahallesi’ndeki Mustafa Kuş Parkı’ndaki çöpte bulduğu gelinlik ile dans edip eğlendiği ve görüntülerin bu sırada çekildiğini öne sürdü.

Konuyla Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Çocuk Şube Müdürlüğü’müzce videodaki mağdurun kimlik tespitine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde mağdurun M.T. (2010) olduğu, zihinsel engellinin bulunduğu, kendisini ifade etmekte zorlandığı anlaşılmış, mağdurun gelinliği yerde bulduğu ve giydiği daha sonra videodaki işçilerin söylemlerine istinaden gelinliği çıkardığı ve gelinliğin altında bulunan kendi kıyafetleri ile eve gittiği ve çocuk gelin haberinin asılsız olduğu tespit edilmiştir. Mağdur şahıs işlemleri akabinde ailesine teslim edilmiştir” denildi.

Öte yandan çocuğun görüntülerini paylaşanlar hakkında ‘kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi’ suçundan işlem yapıldığı belirtildi.