Sosyal medya fenomeni Pqueen kansere yakalandı

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 7:15 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 7:15 pm

‘Pqueen’ adıyla bilinen ünlü Twitch yayıncısı Pelin Baynazoğlu, meme kanserine yakalandığını açıkladı.

Neşesiyle tanınan ‘Pqueen’ adıyla bilinen ünlü Twitch yayıncısı Pelin Baynazoğlu paylaştığı videoyla meme kanserine yakalandığını duyurdu. Kasım ayında kendi yaptığı muayene sırasında memesinde bir kitle fark eden Baynazoğlu, profesyonel yardıma başvurdu. Erken teşhis sayesinde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatın ardından Pqueen, iyileşme sürecinde olduğunu belirtti.

Kendisinin geçirdiği tedavi süreciyle ilgili detayları paylaşan ünlü yayıncı, kanserin çok erken bir aşamada tespit edildiğini ve kemoterapi gibi agresif tedavilere ihtiyaç duyulmadığını ifade etti.

Pqueen hakkında soruşturma başlatıldı

TAKİPÇİLERİNE ‘ERKEN TANI’ İÇİN SESLENDİ

Pqueen, takipçilerine seslenerek meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak istediğini belirtirken 30 yaşını aşmış kadınların düzenli olarak kontrole gitmeleri gerektiğini ve erken teşhisin hayat kurtarıcı olabileceğini vurguladı. Pqueen, elle muayenenin yanı sıra profesyonel sağlık uzmanlarıyla düzenli kontrollerin önemli olduğunu söyledi.

‘PQUEEN’ KİMDİR?

Büşra Pelin Baynazoğlu, 18 Temmuz 1992 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Aslen Rizeli olan Baynazoğlu’nun anne ve babası öğretmendir. Çocuk yaşlarda TRT’nin çocuk ve halk dansları topluluğunda bulundu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde işletme bölümünde yüksek lisans da yapan Baynazoğlu, küçük yaşlarda GTA oynayarak oyun dünyasına adım attı.

İlk Twitch yayınını 2017 senesinde açtı. Sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesi bulunan yayıncı, 2019 yılında NoobStar’a katıldı.

Pqueen, 2017 yılından beri Twitch Türkiye’nin en çok izlenen kadın yayıncılarının başında geliyor. Geçtiğimiz haziran ayında Twicth hesabında 2 milyon takipçiye ulaştı.

Savcılıktan ‘Pqueen’ kararı

Kaynak: TELE1