Sosyal konut projesine başvuracaklar dikkat! Evler 80 milyon liraya kadar çıkabilir

Yayın tarihi: 16 Eylül 2022 Cuma 11:32 am - Güncelleme: 16 Eylül 2022 Cuma 11:32 am

AKP’nin seçim yatırımı TOKİ evlerine girenleri zor günler bekliyor. Açıklanan taksit oranları her yıl memur maaş artışı kadar yükselecek. Buna göre yüzde 40’lık enflasyonda vatandaşın 2+1 ev için ödeyeceği tutar 80 milyon lirayı buluyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi açıkladığı 20 yıl geri ödemeli ödemeli ev “müjdesi”nde yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Erdoğan’ın satış fiyatını 608 bin TL olarak duyurduğu konut projesinin fiyatı, yalnızca bir gün sonra TOKİ tarafından 780 bin TL olarak açıklandı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Gazeteci Fulya Öztürk’e verdiği röportajda “İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde farklı… Orada 2+1 konutun fiyatı 780 bin TL” diye konuştu.

TAKSİTLER SABİT OLMAYACAK

Erdoğan konut projesindeki taksitlerin 20 yıl boyunca 2 bin 280 liradan ödeneceğini söylemişti. Ancak taksit oranları 2 bin 280 lirada sabit kalmayacak. Açıklanan taksit tutarları her yıl memur maaş artışı kadar yükselecek. FOX Haber’de açıklamalarda bulunan ekonomi yorumcusu Ozan Gündoğdu, enflasyon oranlarına göre evlerin kaç liraya mal olacağını hesapladı. Buna göre, yüzde yirmilik enflasyonda vadenin sonunda vatandaşın ödeyeceği toplam tutar 7 milyon 150 bin  TL olacak.

80 MİLYON LİRAYI BULABİLİR

Yüzde kırklık enflasyon ihtimalinde ise evin toplam fiyatı 80 milyon liraya ulaşıyor.

BANKADAN KREDİ ÇEKMEK DAHA HESAPLI

Söz konusu rakamlar, bankaların yüksek faizli konut kredilerinin geri ödemelerinin bile üzerinde. Bu durumda vatandaşların banka kredisi ile ev sahibi olması, daha hesaplı hale geliyor.

CHP’den ‘sosyal konut projesi’ne bir tepki daha: Bu kadar samimiyse 2019 yılındaki 329 konutu inşa etsin