Sony cinsiyet ayrımcılığı davası ile uğraşıyor

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 24 Nisan 2022 Pazar 9:38 pm

Sony aleyhine açılan bir cinsiyet ayrımcılığı davası önemli engellerle karşılaştı.

Söz konusu davada yargıç Laurel Beeler davacı Emma Majo’nun 13 iddiasından 10’unu birden fazla sorun nedeniyle reddetti. Bu da Sony şirketinin adını karanlanmaktan koruyan önemli bir gelişme diyebiliriz. Beeler, Majo’nun dava açmak için yeterli kanıt sağlamadığını söylüyor. Bu aralar tüm büyük şirketlerin adı taciz davalarına karışıyor. Bu nedenle bu tarz davalar bu aralar sıklıkla karşımıza çıkıyor diyebiliriz.

Majo, Sony’ye kurumsal ayrımcılık iddiaları nedeniyle ilk olarak Kasım ayında dava açmıştı. Eski PlayStation güvenlik analisti, Sony’yi cinsiyetçilikle suçladığı için kovulduğunu iddia etti. Sony, hem belirsiz ayrıntılar hem de destekleyici iddiaların eksikliği nedeniyle davayı düşürmeye çalıştı, ancak dava, Mart ayında sekiz kadının daha katılması ve toplu dava statüsü potansiyelini artırmasıyla hız kazandı.

 

Ancak yargıç, haksız fesih ve ihbar korumalarının ihlallerine ilişkin üç iddiaya yine de izin verecek. Şirket, Majo’nun ayrımcılık iddialarını reddetti, ancak Mart ayında kadınların şikayetlerini “ciddiye alacağını” da söyledi. Halihazırda, kısmi görevden alma açıkça şirketin istediği şey değil. Şirket hala potansiyel olarak ciddi sonuçlarla yüzleşmek zorunda ve iç kültürünü reforme etmek için Activision Blizzard gibi şirketlere katılmaya zorlanabilir. Davanın tam olarak nereye varacağını kestirmek zor ancak bu sıralar Amazon gibi tüm büyün şirketleri bu tarz davalarla uğraştığı bir gerçek.

Logitech Pop Emoji kablosuz mouse incelemesi