Son yılların ana trendi! Arkadaşlığın online ortama hızlı geçişi

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 4:42 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 2:58 pm

İLANDIR

Dünya çok hızlı değişiyor. Ve teknolojinin gelişimi söz konusu olduğunda değişiklikler bazen o kadar hızlı oluyor ki, bunları takip etmek imkansız hale geliyor. Kısa bir süre önce sosyal ağlarda sohbet etme veya Skype’ta konuşma fırsatına sahip olduğumuz için mutluyduk ve bugün kesinlikle inanılmaz iletişim fırsatları bize açık.

Dünyanın öbür ucundaki bir insanla kolayca iletişim kurabiliyoruz üstelik bunu tamamen ücretsiz olarak yapabiliyoruz. Başka biriyle aramızda binlerce kilometre olsa bile görüntülü bir görüşme ayarlayabilir ya da en sevdiğimiz diziyi birlikte izleyebiliriz. Ve kendi evimizden bile çıkmadan her gün onlarca yeni insanla tanışabiliyoruz.
Bunu on yıl önce hayal edebilir miydiniz? Peki ya yirmi? Çoğunluğun “hayır” cevabını vereceğinden eminiz.

Görüntülü iletişimin popülerlikte ilk sıraya nasıl geldi ve bugün hangi görüntülü sohbetler önde
Şu anda dünyada kaç tane rastgele görüntülü sohbet olduğunu söylemek zor.  Binlerce var! Bunların arasında hem dünyaca ünlü hem de çok niş olanlar var – çok daha az kullanıcının olduğu ancak sırayla olmayıp benzer düşünen insanları birleştirenler.

Popüler ve köklü görüntülü sohbetlerden bahsedecek olursak, birkaç örnek sayabiliriz:

  • Chatrandom — rastgele sohbet partnerleri ile yüz yüze sohbet etmenin yanı sıra birkaç ilginç özellik sunan popüler ve oldukça işlevsel bir rastgele görüntülü sohbet. Örneğin, cinsiyet ve coğrafi filtreler, ilgi alanlarına göre partner arama ve birçok katılımcı için tematik sohbet odaları vardır. Ayrıca kızlarla ayrı bir sohbet de mevcuttur ancak buna erişmek için premium bir hesap almanız gerekecek.
  • Videochat TR — ana avantajı hatasız bir cinsiyet filtresi olan son derece işlevsel bir başka görüntülü sohbet. Ve en önemlisi, Chat Rulet Türkiye web sitesi‘nin tüm özelliklerini deneme süresi boyunca ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Sohbet, yüksek kalite denetim ve sorumlu destek hizmeti ile ayırt edilir. Sahte hesap ve bot yoktur, bu da iletişimi sadece daha rahat değil, aynı zamanda daha güvenli hale getirir. Ayrıca, herhangi bir dil engelini ortadan kaldıran yerleşik bir mesaj çevirmeni vardır. Çok rahat!
  • Tango — alışılagelmiş anlamda rastgele bir görüntülü sohbet değil, hem web’de hem de mobil uygulamada çalışan bir video yayın platformu. Tango’da tematik bir bağlantı yoktur, bu nedenle burada hemen hemen her konuda bir yayın bulabilirsiniz. Ya da kendiniz bir video yayını düzenleyebilir ve çok sayıda izleyici toplayabilirsiniz. Popüler bir yayıncı olursanız Tango’da gerçek para da kazanabilirsiniz.
  • Bigo Live — bir video yayın hizmeti daha ancak tematik bir bağlantısı var — video oyunları. Herhangi bir oyunu seçebilir ve hemen o anda gerçekleşen yayınların listesini görebilirsiniz. Ya da çok sayıda izleyici toplamak ve kendi oyun deneyiminizi paylaşmak istiyorsanız kendiniz bir oyun yayını başlatabilirsiniz. Elbette bu format, romantik bir ilişki beklentisiyle arkadaşlık etmek için pek uygun değil. Ancak keyifli bir eğlence için bir araç olarak bu seçenek oldukça uygulanabilir.
  • Bazoocam — on yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren oldukça iyi bilinen bir sohbet ruleti. Çok aktif ve geniş bir kitlesi vardır. Bazoocam’in geniş işlevsellikle övünememesine rağmen. Cinsiyet filtresi ve ülkeye göre arama yoktur. Ve Bazoocam’in bir mobil uygulaması bile yok. Ancak çevrimiçi mini oyunlar ve kendi 18+ video yayın platformu var. Bu, birçok kullanıcının Bazoocam’i kendi için seçmesi için yeterlidir. Ama bu size kalmış!
  • OmeTV — minimalist ve oldukça işlevsel bir görüntülü sohbet. Burada cinsiyete ve ülkeye göre partner arayabilir, yerleşik mesaj çeviricisini kullanabilir ve sadece yabancılarla sohbet etmenin tadını çıkarabilirsiniz. Hizmetin bir web sürümünün yanı sıra iOS ve Android için resmi uygulamaları vardır. Bununla birlikte, OmeTV’deki cinsiyet filtresinin yukarıda bahsedilen Videochat TR’deki kadar doğru çalışmadığını ve genellikle yanlış olduğunu belirtmek gerekir.
  • Chatspin — listemizdeki son rastgele görüntülü sohbet, size bir cinsiyet filtresi ve ülkeye göre sohbet partneri araması da sunuyor. İlginç özelliklerden, yüzünüzü partnerden gizlemek için kullanabileceğiniz yerleşik yapay zeka maskelerine de dikkat çekmeye değer. Bu, iletişimi daha anonim ve gizli hale getirir. Bazı durumlarda, bu maskeler oldukça faydalı olabilir.

Sadece yedi popüler görüntülü sohbetin adını verdik. Bunların sayısı aslında çok daha fazla. Ancak şu anda çevrimiçi iletişim için uygun bir platform arıyorsanız, bu seçeneklere daha yakından bakmanızı öneririz. Kendilerini kanıtlamışlardır, geniş ve aktif bir kitleye, iyi bir denetim ve destek hizmetine sahiptirler.

ÇEVRİMİÇİ İLETİŞİM NASIL VE NEDEN ÇEVRİMDIŞI ARKADAŞLIĞIN YERİNİ ALDI?

Aslında, ilk arkadaşlık sitesi Match.com’un açıldığı 1995 yılından bu yana her şey bir yıldan fazla bir süredir bu yönde ilerliyor. Dahası, insanların çevrimiçi arkadaşlığa olan ilgisi arttı. Kullanışlı, hızlı ve çok umut verici. Bir kişi artık arkadaş çevresine bağlı değildi, başka bir şehirde, ülkede ve hatta başka bir kıtada kolayca bir partner bulabilirdi.
Daha sonra bu eğilim birçok faktörün etkisi altında daha da yoğunlaştı. Çevrimiçi arkadaşlığa ve rastgele görüntülü sohbetlerin kullanımına yönelik en son güçlü itici güçlerden biri, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanı dünyanın geri kalanından tam anlamıyla kapatan Covid-19 salgını oldu. Sadece 2020’de, çevrimiçi arkadaşlıkta gerçek bir patlama yaşandı. Ve bugüne kadar durmadı.

Bugün, çevrimiçi arkadaşlık çok kullanışlı olabilir. Bunun için kişisel bir bilgisayara veya dizüstü bilgisayara bile ihtiyacınız yok. Popüler arkadaşlık hizmetlerinin ve görüntülü sohbetlerin çoğu kullanıcılara zaten işlevsel mobil uygulamalar sunuyor. Ve yeni nesil mobil ağlar, yüksek hızlı internet sağlayarak herhangi bir zorluk yaşamadan doğrudan akıllı telefonunuzdan video aracılığıyla iletişim kurmanıza olanak tanır.

PEKİ ÇEVRİMDIŞI ARKADAŞLIK GERÇEKTEN GEÇMİŞTE KALDI MI?

Hayır, kalmadı!
Elbette, bugün insanların sokakta veya halka açık yerlerde tanışma olasılığı daha düşük bu doğru. Ancak arkadaşlarla, iş yerinde ya da bir eğitim kurumunda arkadaşlıktan vazgeçilmedi. İstatistiklere göre, şu anda dünyadaki evliliklerin yalnızca %17’si çevrimiçi arkadaşlığın sonucudur. Evliliklerin geri kalanı ise gerçek hayatta tanışan kişiler arasında gerçekleşiyor. Ancak burada ilginç bir nokta var. Aynı istatistikler “çevrimiçi çiftler” arasındaki boşanma sayısının çevrimdışı tanışan çiftlere göre daha az olduğunu gösteriyor — sırasıyla %6 ve %8. Evet, aradaki farkın oldukça küçük olduğunu söyleyebilirsiniz ve haklısınız da. Ancak yine de bu gerçek inkar edilemez.

Her ne olursa olsun, çevrimiçi arkadaşlığın gelecek olduğuna inanıyoruz. Ve bu amaçlar için kullandığınız format o kadar da önemli değil. Arkadaşlık siteleri ve uygulamaları, rastgele görüntülü sohbetler, sosyal ağlar, anlık mesajlaşma programları, her neyse olabilir. En önemli şey kendinizi rahat hissetmeniz!