Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 24 Aralık 2018 Pazartesi 7:10 am - Güncelleme: 24 Aralık 2018 Pazartesi 12:26 pm

Duayen sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar bu sabah evlerinden alınarak ifadelerinin alınması için polis eşliğinde Anadolu Adliyesi’ne getirildi. Metin Akpınar evinden çıkarken gazetecilerin ‘Böyle bir şey bekliyor muydunuz?’ sorusuna “Tabii ki” diye yanıt verdi. Akpınar ilk önce Basın Suçları Bürosuna, ardından Anayasal Düzene Karşı işlenen suçlar Bürosu’na götürüldü. Metin Akpınar’a ifade vermesi sırasında sağlık sorunları sebebiyle özel doktoru eşlik etti. Müjdat Gezen de terör savcısına ifade verdi. Dosyada gizlilik kararı olduğu belirtilirken ifade verme işlemi sona eren sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda savcıya ifade verdi. Savcı Bekir Kanyılmaz, “şüpheli” sıfatıyla ifadesini aldığı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmesine karar verdi.

AKPINAR VE GEZEN’İN MAHKEMESİ 8’ER DAKİKA SÜRDÜ

Metin Akpınar saat 13:50 sıralarında mahmete salonuna alındı. Metin Akpınar’ın mahkemedeki sorgusu saat 13:58’de bitti. Daha sonra saat 14:00 sıralarında Müjdat Gezer mahkeme salonuna alındı. Gezen’in işlemi de 8 dakika sürdü.

Mahmeke başkanı kararını saat 14:15’de açıkladı.

METİN AKPINAR’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA: BÜTÜN SUÇLAMALARI REDDETTİK’
Akpınar’ın savcılığa verdiği ifadesinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildiğini ifade eden Hekimoğlu, “Cumhurbaşkanı’na yapılan hakaret suçlamasıyla kendisinin ifadesini aldılar. Biz tabii ki bütün suçlamaları reddettik. Kendisinin böyle niyeti yoktur böyle bir amacı da yoktur. Söylenen sözler demokrasinin tanımı yapılarak söylenmiş sözlerdir. Ülkemizde faşizm olduğuna dair herhangi bir söylemi de olmamıştır. Bütün bunları reddettik. Kendisini denetimli kontrolle serbest bıraktılar. Şu anda sağlığı da kendisi de iyi. Bir sıkıntımız yok. Kendisi şu an yemeğe gitti, sabahtan beri çok yoruldu. Bir gözaltı kararı yok. Ona rağmen polisle getirilmesi çok doğru bir karar değildi

İKİ İSME DE ADLİ KONTROL ŞARTI!

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atılması şartıyla adli kontrol kararı verildi.

Akpınar’a ifade vermesi sırasında sağlık sorunları sebebiyle özel doktoru da kendisine refakat etti. Öte yandan savcının Metin Akpınar’dan beklemesini istediği ve dosyada gizlilik kararı olduğu kaydedildi.

Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, “Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz” dedi. Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü.

MÜJDAT GEZEN’İN SAVCILIKTAKİ İFADESİ

İfadesinde tiyatrocu olduğunu hatırlatan Müjdat Gezen, “Sahnede de bu cümleyi birebir kullanıyorum. Çünkü tiyatrom Kadıköy’dedir. Söylememdeki amaç mizahi eleştiridir” diyerek üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Gezen ifadesinde şunları söyledi; “Benim Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Bu konuşmayı mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında ‘Bu Kadıköy’de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir.’ demiştir. Ben de Kadıköy’de oturduğumdan dolayı durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim. Dediğim gibi cumhurbaşkanına hakaret kastım yoktur. Bu söylediğim sözler birebir doğrudur. Fakat hakaret kastıyla söylenmiş sözler değildir. Ben tiyatrocuyum. Sahnede de bu cümleyi birebir kullanıyorum. Çünkü tiyatrom Kadıköy’dedir. Kadıköy’de tiyatromda komedi oyununu da bu sözleri orada da söylüyorum. Söylememdeki amaç mizahi eleştiridir. Kimseye hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanına da asla bir haraket kastım yoktur. Ben üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.” dedi.

AKPINAR VE GEZEN’DEN AÇIKLAMA

Habertürk’ten Arzu Kaya’nın aktardığı bilgilere göre, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, ifadelerinde “Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz” dedi.

METİN AKPINAR: SAVCI BEYE İFADE VERECEĞİM

Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, “Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz” dedi. Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Akpınar, adliyeye gelişinde gazetecilerin “Bunu bekliyor muydunuz?” sorusuna ‘Tabii ki’ diye yanıt verdi.

MÜJDAT GEZEN DE ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Sanatçı Müjdat Gezen de polis eşliğinde adliyeye götürüldü. Gezen, ‘Üç polis geldi, ifade vermeye gidiyorum’ dedi.

 

 

MÜJDAT GEZEN’İN AVUKATI CELAL ÜLGEN TELE1 TV YE KONUŞTU.

Sanatçı Müjdat Gezen’in avukatı Celal Ülgen soruşturma kapsamında yapılan suçlamaların tamamen uydurma olduğu ifade etti. Ülgen ‘ortada herhangi bir suç yok suç unsuru yok buna rağmen polis ekipleriyle adliyeye ifade vermeye çağrıldılar.’ dedi. Celal Ülgen davetin sabah erken saatlerde geldiğini ancak zorla götürüldüklerini ve usule aykırı olduğunun altını çizdi

MÜJDAT GEZEN’İN AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMA

Müjdat Gezen’in avukatı Celal Ülgen, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın yaptığı  açıklamadan sonra normalde ifade için çağrı kağıdının gönderilmesi gerektiğini ifade ederek “Çağrı kağıdı ulaştıktan sonra hafta içi uygun bir zamanda ifade işlemi için adliyeye gidilecekti” dedi.

Savcılığın daha sert bir yöntem uyguladığına dikkat çeken Avukat Celal Ülgen, “Savcılığın, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı doğrudan polis göndererek mevcutlu bir şekilde ifadeye götürmesi usule aykırıdır. Ayrıca iki sanatçının da konuşmalarında suç unsuru olacak bir söylem yoktur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların Cumhurbaşkanına doğru aktarılmadığını ifade eden Ülgen “Bir muhbir bu konuşmaları Cumhurbaşkanına yanlış aktarmıştır. Beni şaşırtan ise bir muhbirin bu kadar çabuk bir şekilde Cumhurbaşkanına ulaşabilmesi oldu” dedi.

SAVCILIK AÇIKLAMASI 

“Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AKPINAR VE GEZEN’DEN AÇIKLAMA

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, ifadelerinde “Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz” dedi.

NE DEMİŞLERDİ?

Metin Akpınar, Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Müjdat Gezen de ‘Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil’ ifadelerini kullanmıştı.

Amatör tiyatrodan, Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne: İşte Metin Akpınar

Erdoğan’ın hedefindeki gözaltındaki sanatçı Müjdat Gezen kimdir?