Levent Göktaş Bulgaristan’da yakalandı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 8:27 am - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 4:12 pm

Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan’da yakalandı.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan’ın Svilengrad şehrinde yakalandı.

Hablemitoğlu suikastinde Levent Göktaş dahil 9 gözaltı kararı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, EGM İnterpol Daire Başkanlığının talebi üzerine hakkında kırmızı bülten çıkarılan firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Svilengrad’da gözaltına alındı. Adalet Bakanlığı ve EGM Interpol Daire Başkanlığı, Göktaş’ın Türkiye’ye iade edilmesine yönelik işlemleri başlattı.

SOYLU: 4 GÜN ÖNCE YAKALANIP SERBEST BIRAKILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketiyle mücadele eden Pakistan’a ziyaretinde kendisine yöneltilen soru üzerine Levent Göktaş’ın 4 gün önce yakalanıp serbest bırakıldığını öğrendiklerini açıkladı. Soylu, bu bilgi üzerine Bulgaristan hükümet yetkilileriyle görüşmelerde bulunmalarının ardından Göktaş’ın yeniden tutuklandığını söyledi. Soylu, “Yaklaşık 4 gün önce Svilengrad şehrinde Levent Göktaş kaçak olarak Bulgar güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Biz bunu haber aldık. Hem Milli İstihbarat Teşkilatı hem biz, ben iki defa Bulgaristan İçişleri Bakanı’yla bu konuda görüştüm. Orada yakalandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bundan Türkiye kamuoyunun bir bilgisi yok. Bir ödeme karşılığı, kendi iç kanunları çerçevesinde… Biz bunun üzerine tekrar yüklendik ve neticede dün akşam itibarıyla gözaltına alındı ve biyometrik verileriyle bizim aradığımız kişi olduğu belirlendi” dedi.

Süleyman Soylu, Göktaş’ın iadesi konusunda iki yöntemin olduğunu ve iki yöntemi de takip ettiklerini söyledi. Soylu, “İki türlü yöntem vardır, bir deport yöntemi, deport edebilirler, ikincisi de mahkeme süreci. Hangisini tercih edeceklerse biz iki sürece de talibiz. Ama deport yöntemi bizim için daha basit bir süreç. Mahkeme süreci biraz daha uzun bir süreç ama biz iki süreci de takip ediyoruz” ifadelerini kullabdı.

ÖCALAN’I TÜRKİYE’YE GETİRMİŞTİ

1959 Tokat doğumlu olan Albay Göktaş, Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılması ve Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinde görev aldı. Öcalan’ın uçaktayken tarihe geçen “Memlekete hoş geldin” sözlerinin sahibi olduğu söylenmektedir.

Öcalan’ı Kenya’dan getiren Levent Göktaş’ın kaçış planı görüntüleri yayımlandı