Öcalan’ı Kenya’dan getiren Levent Göktaş’ın kaçış planı görüntüleri yayımlandı

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 12:02 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 12:02 pm

Abdulah Öcalan’ı Kenya’dan getiren ekibin içinden olan ve tarihe geçen “Memlekete hoş geldin” sözlerinin sahibi olduğu iddia edilen emekli albay Levent Göktaş‘ın ‘kaçış planı’ görüntüleri yayımlandı. Göktaş, Hablemitoğlu cinayetinden aranıyor.

Ankara’da evinin önünde 18 Aralık 2002’de suikaste uğrayan akademisyen Necip Hablemitoğlu soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından raftan indirildi. Ukrayna’da firari olan Nuri Gökhan Bozkır hakkında İnterpol araması çıkartıldı.

Bozkır, MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirildi. Soruşturma çerçevesinde yapılan operasyonlarda eski asker Nuri Gökhan Bozkır, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve Fikret Emek tutuklandı. Dönemin MAK Alay Komutanı Mustafa Levent Göktaş ise firar etti.

Sabah gazetesinden Halit Turan’ın haberine göre, ikinci dalga operasyonun başladığı 8 Haziran sabahı Levent Göktaş’ın evi ve ofisine eş zamanlı operasyon yapıldı. Levent Göktaş iki adreste de bulunamadı. Göktaş’ın kızının oturduğu sitede başka bir daire kiraladığını tespit eden polis, bu adrese gitti ancak bulamadı. İstanbul’da aranmaya başlayan Göktaş’ın kendi aracıyla bir şirkete gittiği, daha sonra da restoranda iki kişi ve bir avukat ile görüştüğü ortaya çıktı.

Hablemitoğlu suikastinde Levent Göktaş dahil 9 gözaltı kararı

BIYIKLARINI RESTORANIN TUVALETİNDE KESMİŞ

İddiaya göre buluştuğu kişiler A.G, Y.Ö. ve avukat K.E. ile kaçış planının detaylarını restoranda yapan Göktaş, restoranın tuvaletinde ise tanınmamak için bıyıklarını kesti. Göktaş’ın yakalanması için oluşturulan özel ekip, Göktaş’ın buluştuğu kişilerle birlikte Antalya’ya gittiğini tespit etti. Göktaş’ın görüştüğü kişilerin yaşadığı adresleri tespit eden Ankara ve Antalya Emniyetine bağlı polis ekipleri A.G.’nin evine baskın yaptı. A.G.’nin evinde Göktaş bulunamazken, polis A.G. ile Ö.Y.’yi gözaltına aldı.

Polisteki sorgularında Levent Göktaş’ın A.G.’nin baskın yapılan evin bulunduğu bölgedeki başka bir evde saklandığını itiraf etmesi üzerine bu adrese de operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda Göktaş’ın A.G.’nin evine baskın yapıldığını fark ederek kaçtığını belirlendi.

Yakalanan kişilerin sorgularında Göktaş’ın Antalya’daki işbirlikçilerden 6 aylığına villa kiralamasını istediği, nakit parayla saklanmak için villanın kiralandığı belirlendi. Göktaş’ın işbirlikçilerden kendisini yurtdışına kaçırmaları için yardım istediği öğrenildi.

Özel ekip, Antalya’da yüzlerce güvenlik kamerasını izledikten sonra, Göktaş’ın bıyıkları kesilmiş halde Antalya’da sırt çantasıyla sokaklarda dolaştığını belirledi. Operasyonun ilk gününden itibaren Antalya’ya gelen Göktaş’ın 15 Haziran’a kadar Antalya’da kaldığını, burada yakalanacağını anlayınca da yeniden İstanbul’a kaçtığını belirledi.

ŞEHİR DEĞİŞTİRİRKEN ÖNCÜ ARAÇ

Polisin peşinde olduğunu fark eden Göktaş, Antalya’da iki araç kiraladıktan sonra tekrar yola çıktı. Polis uygulama noktalarında yakalanmamak için öncü araç kullandığı tespit edilen zanlının İstanbul’a gelerek bir işbirlikçinin evinde kaldığını tespit etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla eve baskın yapan polis, Göktaş’ın bir gece burada kaldıktan sonra taksiyle Anadolu yakasındaki Üsküdar’da bulunan büyük bir şirketin merkezine gittiğini tespit etti. Göktaş’ın yakalanması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla şirket binasına da operasyon düzenleyen polis, Göktaş’ı burada da bulmadı.

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında 4 şüpheli serbest bırakıldı

LEVENT GÖKTAŞ KİMDİR?

Mustafa Levent Göktaş, Çerkes asıllı Türk asker ve avukattır. 1959 Tokat doğumlu olan Albay Göktaş, Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılması ve Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinde görev aldı. Genelkurmay Özel Kuvvetler MAK birliğinde de görev yaptı. TSK’da 3 adet üstün cesaret ve feragat madalyasına sahip tek isim oldu. 7 Ocak 2009’da Ergenekon soruşturması nedeniyle gözaltına alınıp tutuklandı. 5 yıl sonra Mart 2014’te tahliye edildi.

PKK ile çok sayıda çatışmaya girdi, 6 ay boyunca mağarada yaşayarak arazide kaldığını Ergenekon savunmasında fotoğraflarla anlattı. TSK’da yüksek atlama serbest paraşütçü, dağ ve sualtı komandosu olan ilk ve tek subay ve en çok üstün cesaret ve feragat madalyası ve takdirname sahibi asker oldu. 6 adet üstün birlik yetiştirme beratı, 180 adet takdirname aldı. Gazi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini de bitirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 3 adet üstün cesaret ve feragat madalyasına sahip olan tek kişidir. 2004’te askerlikten emekli olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı. Levent Göktaş, Rusça, İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir. Paraşüt komando olan Levent Göktaş 2 takdirname alan tek subay.

Hablemitoğlu suikasti zanlısı Nuri Gökhan Bozkır tutuklandı