İstanbul’da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde yangın!

Yayın tarihi: 22 Aralık 2020 Salı 4:00 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2020 Salı 4:28 pm

İstanbul Maltepe’de bulunan özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinin yanındaki teknik servis odasında yangın çıktı. Yoğun duman nedeniyle hastalardan bazıları dışarı çıkarıldı.

Maltepe’de bulunan özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinin yanındaki teknik servis odasında yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın kısa sürede söndürülürken yoğun duman nedeniyle hastalardan bazıları dışarı çıkarıldı.

Ayrıntılar geliyor…

GAZİANTEP’TE 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gaziantep’te SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde oksijen tüpü patlamış, ve hastanenin koronavirüs yoğun bakım servisindeki 12 kişi yaşamını kaybetti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, patlamayla ilgili müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

HASTANELERE UYARI YAZISI GELMİŞTİ

Antep’te meydana gelen patlama ve yangından sadece bir gün önce Sağlık Bakanlığı’nın hastanelere bir yazı gönderdiği ve bu yazıda yangın riskini dile getirdiği ortaya çıkmıştı. Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Tıbbı Cihazların Güvenli Kullanımı’ başlığıyla gönderilen yazıda, oksijen cihazlarının yandığına dair bildirimlerin geldiği uyarısı yapılmıştı.

Gaziantep’teki hastane yangınında yaşamını yitirenlerin sayısı 12’ye yükseldi

Bakan Koca’dan ‘hastane yangınında ihmal’ iddialarına ilişkin açıklama