Erdoğan ‘İsteklerine boyun eğmem’ dediği Sinan Oğan’la görüştü

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2023 Cuma 4:59 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2023 Cuma 6:06 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’la Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde görüştü. Erdoğan CNN International’a verdiği demeçte Oğan’ın isteklerine boyun eğmeyeceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tur için geri sayım sürerken siyasette sürpriz bir gelişme yaşandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’la Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde görüştü.

Saat 17:00’de başlayan görüşme yaklaşık 1 saat basına kapalı olarak gerçekleşti

AA’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Erdoğan’ın ile Oğan’ın bir araya geleceği bilgisinin öğrenildiği dakikalarda Anadolu Ajansı’nın canlı gelişmeleri paylaştığı “AA Canlı” isimli Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

Bugün CNN International’a konuşan Erdoğan, “1 milyona yakın mültecinin topraklarına dönmesi için Suriye’de konut yapımıyla ilgili projeler hazırladık. Mültecilerin ülkelerine dönmesini sağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

AA bu sözleri, tam Erdoğan-Oğan görüşmesinin başladığı sırada sosyal medyadan servis etti.

‘İSTEKLERİNE BOYUN EĞMEM’ DEMİŞTİ

Erdoğan CNN International’a verdiği demeçte Sinan Oğan’ın isteklerine boyun eğmeyeceğini söyleyerek “Ben bu şekilde pazarlık yapmayı seven bir insan değilim” diye konuşmuştu.

Erdoğan: Sinan Oğan’ın isteklerine boyun eğmeyeceğim

KILIÇDAROĞLU VE ÖZDAĞ GÖRÜŞMÜŞTÜ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bugün ATA İttifakı bileşeni Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde görüşmüştü. İkili görüşmeye dair ortak açıklama yapmış, “Bazı sorularımız vardı, ayrıntılı cevaplar aldık. Bu çerçevede değerlendirmeler yapacağız” demişti. Kılıçdaroğlu ise “Kendileri ile gayet güzel toplantı yaptık. Ben sayın Genel Başkana Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini, çalışmalarımızı, mutabakat metnini, anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerimiz konusunda bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var, sorunlarını aşmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ve Özdağ’dan kritik görüşme sonrası ortak açıklama

MHP’LİLER HEDEF ALMIŞTI

Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Oğan ile pazarlık görüşmesi yapmayacaklarını söylemişti. Cumhur İttifakı ortağı MHP de peş peşe Sinan Oğan’ı hedef almıştı:

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: “Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yolbaşçısı Devlet Bahçeli’dir. Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz.”

MHP’nin gazetesi Türkgün’ün başyazarı Yıldıray Çiçek: “Gençliğinde Marksizm-Leninizm yoldaşı…”

Bahçeli’nin başdanışmanı Eyyup Yıldız: “Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. Mezar soyguncuları sizi.”

Kılıçdaroğlu AKP’nin montaj iftiralarına Erdoğan’ın PKK arşiviyle yanıt verdi