Kılıçdaroğlu ve Özdağ’dan kritik görüşme sonrası ortak açıklama

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2023 Cuma 12:39 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2023 Cuma 3:31 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Ümit Özdağ ile görüştü. İkili görüşmeye dair ortak açıklama yaparken, Özdağ “Bazı sorularımız vardı, ayrıntılı cevaplar aldık. Bu çerçevede değerlendirmeler yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde partinin genel başkanı Ümit Özdağ ile görüştü. Kritik görüşme sonrası ikili ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi’nde yüzde 5.15 oy oranı alan Sinan Oğan’ın ikinci turda kimi destekleyeceği merak ediliyordu.

Özdağ “Ata İttifakı’nın diğer partileri ve Sinan Oğan ile de değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içinde Türk kamuoyu ile görüşlerimizi paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ile Özdağ’ın görüşeceği yer ve saat belli oldu

‘GAYET GÜZEL BİR TOPLANTI YAPTIK’

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Kendileri ile gayet güzel toplantı yaptık. Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdık. Ben sayın Genel Başkana Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini, çalışmalarımızı, mutabakat metnini, anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerimiz konusunda bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var, sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Sayın Genel Başkan arkadaşları ile görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi ayrıntılarıyla aktardık.”

‘AYRINTILI CEVAPLAR ALDIK DEĞERLENDİRECEĞİZ’

Özdağ ise şunları kaydetti: “Bazı sorularımız vardı onları sorduk, ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar çerçevesinde değerlendirmeler yapacağız. Ata İttifakı’nın diğer partileri ve Sinan Oğan ile de değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içinde Türk kamuoyu ile görüşlerimizi paylaşacağız.”

‘BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ’ SLOGANLARI

İki liderin basın açıklamasının ardından genel merkezin önünde toplanan kalabalık, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu görüşme sonrası 19 Mayıs dolayısıyla Anıtkabir’e gidecek.

Millet İttifakı’ndan Sinan Oğan ile sürpriz görüşme

Kulis: Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Sinan Oğan’a Göç Bakanlığı teklifi