CHP’nin Hatay adayı Lütfü Savaş saldırıya uğradı

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 8:06 pm - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 10:50 pm

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, Samandağ’da konuşma yaparken saldırıya uğradı. Sahneden itilerek düşürülen Savaş hafif şekilde yaralandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, Samandağ’da saldırı girişiminde bulunuldu. Samandağ’da seçim çalışmalarını yürüten Savaş’ın halka seslendiği sırada sahneye atlayan biri, Savaş’ı sahneden aşağı itti. Olay sonrası saldırıyı gerçekleştiren kişi güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Lütfü Savaş’a saldıran kişinin psikiyatrik tedavi gördüğü, saldırının herhangi bir husumet ya da siyasi nedenden yaşanmadığı öne sürüldü.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ’18 Dakika’ programında Savaş’ın saldırı nedeniyle hafif şekilde yaralandığını ancak mitingdeki konuşmasına devam ettiğini açıkladı.

SAVAŞ: TEDAVİSİ İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIM

Savaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kendisinin vatandaşın tedavisi için her şeyi yapacağını söyledi.

Savaş, mesajında “Bugün Samandağ-Yaylıca’da maalesef psikiyatrik tedavi gördüğünü öğrendiğimiz bir yurttaşımız, çok güzel bir coşkuyla bizi karşılayan Samandağ halkına hitap ederken tatsız bir olay yaşandı. Ben doktorum, yurttaşımız hasta. Onun tedavisi için de her şeyi yapacağım. Üzüntüsünü bildiren herkese, Samandağ ve Yaylıca halkına ve hasta kardeşimizin ailesine tüm destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: Kumpaslarına aldanmayan millet onlara haddini bildirecek

‘Para sayma’ soruşturmasında ifade veren Kaftancıoğlu: Haberi alır almaz ayakkabı kutularımı kontrol ettim

Kaynak: HABER MERKEZİ