Ekrem İmamoğlu: Kumpaslarına aldanmayan millet onlara haddini bildirecek

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 5:24 pm - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 6:19 pm

Haber: CEREN URAL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bayrampaşa’da yurttaşlara seslendi. ‘CHP’de para sayma’ görüntülerine değinen İmamoğlu, “Kumpaslarına aldanmayan millet onlara haddini bildirecek” dedi.

Yerel seçimlere 9 gün kaldı. Siyasilerin miting maratonu tüm hızıyla devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa’da yurttaşlara seslendi. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, AKP’yi 2019 yerel seçimlerinden önce yapılan talanlar üzerinden eleştirdi.  İstanbul’da 2019 öncesi rant ve talanları hatırlatan  İmamoğlu, “İstanbul’un kaynaklarına göz diktiler… Buldukları her boş arsaya torpilli imar verecekler” dedi. CHP’de para sayma görüntüleri hakkında konuşan İmamoğlu, “Kumpaslarına aldanmayan millet onlara haddini bildirecek” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu Erdoğan’ın hamlelerine tepki: Mesele belediye seçimini aştı!

İmamoğlu’nun konuşması şöyle:

“Bu ittifak partiler ötesi bir ittifak. İstanbul’un hakkını savunan bir ittifak. Bu yola hep beraber çıktık. Bu seçimde iki seçenek var. Biri tam gaz geri seçeneği ya o kazanacak ya da tam yol ileri kazanacak.”

“ONLAR İSTANBUL’U SIFIR NOKTASINA GÖTÜRMEK İSTİYOR”

“Çünkü tam gaz geri diyenler İstanbul’u 2019 öncesine geri götürmek istiyorlar. İstanbul hizmette icraatta hızını almış gidiyor. Onlar İstanbul’u sıfır noktasına götürmek istiyorlar. Bunların yöneticilikten anladıkları vatandaşa kaşıkla ver kepçeyle al… biz göreve geldiğimizde 0 metro inşaatı vardı. Paralarını bulamamışlardı. Bunların rantçılığı yüzünden İstanbul’un bütçesi iflas etmişti. 70 milyon euro borçları vardı metro inşaatını yapan şirketlere. Biz hepsini ödedik. 5 yılda tam 65 kilometre metro bitirdik. 62 tane metro durağı açtık. Eyüpsultan Bayrampaşa metrosunun ihalesini yaptık.”

“AĞZINI AÇMAYA HAKKIN YOK”

“Utanmadan bizim yaptığımız metrolara sahip çıkmaya çalışıyorlar. Adım atarak bizim işimizi hafife almaya çalışıyorlar. Yahu sen 10 metro inşaatını yıllarca durdurmuşsun 70 milyon euro borç bırakmışsın. Ağızını açmaya hakkın yok. Anlayış da farklı ’10 metronun 10’unu da durdurmuştuk özür dileriz’ demiyorsunuz. İmamoğlu’nun yaptıklarını reddetmeye çalışıyorsunuz. Pandemi de bile dövizin tavan yaptığı zamanda bile metro inşaatlarını durdurmadık. Firmalar şahit. 1 saatlik gecikmenin bile İstanbullulara maliyeti var. 10 metro inşaatını parasızlıktan durduran bu kendini bilmezlere bence siz bir puan vereceksiniz.”

“YALANI, İSRAFI VE İHANETİ TARİHE GÖMECEĞİZ”

“2019 öncesinde İBB’nin kaç kreşi vardı… Şimdi 100 kreşimiz var. Önümüzdeki dönem 200 olacak. Başkanım siz Kâğıthane’de de kreşi açınca onla da apar topar 1-2 binanın kıyısında onlarda 1-2 derslikle kreş yapmış… İstanbul’un ilçelerinde de bizi göreve getirim 500 tane kreş açarız. Onların derdi o değil.

2019 öncesinde İBB’nin kaç yurdu vardı? Bizden önce bunların her şeyi Sıfır… İBB Bizden önce kaç üniversite öğrencisine, kaç milletin evladına burs veriyordu… arada 1-2 diyen oldu… Ben milletin evladı dedim bir avucun demedim… Önümüzdeki dönemde 2 katına çıkartıyoruz. 7 bin 500 verdik önümüzdeki dönem 15 bin vereceğiz… Onları bu millet hiç affetmeyecek. Biz millete ait olanı millete veririz onların tek derdi bir avuç insan ne olacak.

Kaç anne kart vermişlerdi? Sıfır… Kaç tane sıfır faizle sosyal konut üretebilmişlerdi? Sıfır… O bakımdan biz sabit taksitle sosyal konut üreten tek belediye olduk. İBB olarak 2019’dan sonra bir devrimin sahipleriyiz. Kaç kişiyi istihdam ofisleri kurup özel sektörde işe soktular. biz 200 bine yakın gence iş bulduk.

Bizden önce kaç kent lokantası vardı? Sıfır… Kaç bağımlılıkla mücadele merkezi vardı? Sıfır… Bunların belediyeciliği bu. Yine vatandaşa kaşıkla verip kepçeyle almak istiyorlar. İstanbul’un kaynaklarına göz diktiler… Buldukları her boş arsaya torpilli imar verecekler… O günler geçti. Bu millet size bu hakkı vermez. Onlara güle güle diyeceğiz. İstanbullu halkçı belediyeciliğin farkını gördü. İnsanın içinde yaptığını paylaşan belediyeciliğin tadını aldı. Milletin parasını millete veren belediye başkanının neler yapacağını gördü. İstanbullu artık israfçıları seçmez. İstanbul’u rotasından çıkartıp israf dönemine göndermek isteyenlere bu millet kapıyı gösterir. 31 Mart’ta kumpası, yalanı, israfı ve ihaneti… Hepsini milletin gücüyle tarihe gömeceğiz.”

“ZAMAN İSTANBUL İTTİFAKINI BÜYÜTME ZAMANI”

“Onlara oy vermemek yetmez. Gücümüzü tek odakta birleştirmeliyiz… Zaman pireye kızıp yorgan yakma zamanı değil… Zaman İstanbul ittifakını, millet ittifakını büyütme zamanı. Onlar hiç değişmedi… Ne kadar ahlaklı ne kadar adaletliyseler bugün de o kadar adaletliler…”

“ONLAR HİÇ BİR ZAMAN DEĞİŞMEYECEKLER”

“2019’da bu kardeşinize neler dediler. Kazandığımız seçimi hukuksuz şekilde iptal ettiler. bu millet ne yaptı 810 bin kez bunlara demokrasi dersi verdi. Demokrasi şamarı attı. Bugün de aynı şeyleri yapıyorlar… Onların anlayacağı dersi siz onlara vereceksiniz. Bunların süreci büyük bir tehdit süreci. İstanbul’u kazanırlarsa daha da kötüleşecekler. Yaptıklarının doğru olduğunu düşünecekler. Emeklilere, büyüklerimize nasıl bir muamele yaptıklarını görüyorsunuz değil mi? 1 liralık artışı bile yük kabul ediyorlar. Kanal İstanbul’u yapmaktan geri durmuyorlar. Kendilerinden olmayanı yok sayacaklar. Emeklilerin durumu daha perişan olacak. Mülakatı yine kaldırmayacaklar. Onlar hiç bir zaman değişmeyecekler. Bugün de dürüst ve adil değiller. Kumpaslarına aldanmayan millet onlara haddini bildirecek.”

“BENİM ARKAMDA 16 MİLYON VAR”

Yine siyaseti mertçe yapmıyorlar. Er meydanına çağırıyorum onlar otobüs yakıyor. 4 buçuk sene evvelki bir il başkanlığının alımı sürecindeki film kaseti üzerinden bizi lekelemeye çalışıyorlar. Bunlar kumpasçı değil mi? Bunlar hiç değişmediler. İstanbul’da bakanlar sokak sokak geziyorlar. Onların arkasında 1 kişi var… Benim arkamda 16 milyon var. bunu anlamıyorlar. Dolayısıyla onlar hiç değişmediler. Bizi değiştirmeye çalışıyorlar başaramayacaklar.

2019’da ramazanın 1. günde kazandığımız seçimi elimizi aldılar. Şimdi de ramazanın 1. gününde kumpasla kasetle iş çeviriyorlar. Ama biz ne yaparız. 5 yılda bunların 25 yılda yaptıkları kadar iş yaparız. 10 yılda 50 yıla bedel iş yaparız. Bunu istiyoruz. Bizi ancak siz durdurursunuz. Siz koşturursunuz. Biz halkımızın karşısında haddimizi bilen, Atatürk’ün izinden giden insanlarız. “

Kaynak: TELE1