Tepkiler AKP’ye geri adım attırdı! Çalışan emekliler için ikramiye kararı

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 6:18 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 7:19 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin liralık ödeme yapılacağını duyurdu.

Cumhuriyet’in 100. yılı gerekçesiyle çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmıştı.

AKP, yerel seçim öncesi tepki çeken bu karardan geri adım attı ve ikramiyeyi çalışanları da kapsayacak şekilde genişletme kararı aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararı “Emeklilere verilen 5 bin TL hesaplarına yatırıldı. Çalışan emeklilere yönelik çalışma tamamlanarak onların da hesaplarına 5 bin TL yatırılacak” sözleriyle duyurdu. Erdoğan “İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak” ifadesini kullandı.

‘EMEKLİMİZİN TAMAMINA BİR DEFAYA MAHSUS ÖDEME GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Erdoğan’ın konuya dair açıklaması şu şekilde: “Bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler temenni ediyorum. Bu vesile ile emeklilerimizle ilgili bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir kereye mahsus 5 bin lira ödeme kararı almıştık. Kanun teklifimiz Meclisimizin onayından geçti ve çalışmayan emeklimizin hesabına ödemeleri yatırıldı. Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması içimize sinmeyen ve hakkaniyetli bulmadığımız durumdu. Bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. Çalışma ve Maliye Bakanlığımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin yapılması talimatı verdik. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta teklifimizi meclisimize sunacağız. 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus ödeme gerçekleştirmiş olacağız.”

Çalışan emeklilere 5 bin TL’lik ikramiye düzenlemesi! “Detaylı bir çalışma var”

Ayrımcı emekli ikramiyesi Meclis’ten geçti

Erdoğan’ın ’emekli müjdesi’ sönük kaldı! Çalışan emekliye ikramiye yok

 

Kaynak: TELE1