Erdoğan’ın ’emekli müjdesi’ sönük kaldı! Çalışan emekliye ikramiye yok

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 9:09 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 9:37 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Daha önce kabinede emekli maaşlarına ilişkin ‘müjde’ vereceklerini ileri süren Erdoğan, emeklilere bir defalık 5 bin TL’lik ödeme yapılacağını açıkladı.

Saray’da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Kabinede emekli maaşlarına ilişkin ‘müjde’ vereceklerini öne süren Erdoğan, emeklilere bri defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılacağını ve êmekli olduktan sonra çalışmaya devam edenlerin bu destekten yararlanamayacağını söyledi.

Erdoğan, “Ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz” dedi.

‘Emekli maaşları yeniden düzenlensin’ teklifine AKP ve MHP’den ret

“PKK’YI YOK EDENE KADAR SINIR ÖTESİ HAREKAT MEŞRU HAKKIMIZDIR”

Erdoğan, açıklamalarında Irak’ın kuzeyine yönelik düzenlenen operasyonlara da değinerek şunları söyledi:

“1 Ekim’den bugüne hava kuvvetlerimizin harekatları ve ateşle taarruz neticesinde teröristlere ait 194 hedef imha edildi. 162 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütüne daha bir şiddetle daha etkili bir şekilde harekatlar düzenlemeye devam edeceğiz.

Bir gece ansızın gelebiliriz sözünün gereğini her gün her an yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

PKK’yı yok edene kadar sınır ötesi harekat meşru hakkımızdır”

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI’NA DAİR AÇIKLAMA

Hamas’ın İsrail’de gerçekleştirdiği saldırılar sonrası başlayan ve İsrail’in Gazze’yi bombalaması ilse süren çatışmalara dair ise Erdoğan şunları söyledi:

“1967 sınırlarında Başkenti Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devleti kurulmadan bölgeye huzur gelmeyeceğine inanıyoruz. Filistin halkını sürekli taciz ederek evlerine ve arazilerine el koyarak, kalkınmasına engel olarak bölgedeki sorunun çözülemeyeceği açıktır. Böyle bir yaklaşım çatışmaların artmasına, her iki tarafın da sürekli kanının dökülmesine, barış arayışlarının hüsranla sonuçlanmasına yol açar. İsrail’in Filistin halkının temel haklarının hiçe sayan yaklaşımı kendi halkının güvenliğini tehdit etmektedir. İsrail ve Filistin topraklarında tek bir masumun burnunun kanamasına razı olmadığını söylüyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan inanç, kökenine bakmadan insanı bu şekilde savunuyoruz.

“SAVAŞIN BİR AHLAKI VE ADABI VARDIR”

İsrail güvenlik güçlerinin ve illegal yerleşimcilerin Filistinlilere uyguladığı baskı ve zulme nasıl karşıysak İsrailli sivillere yönelik rastgele eylemlere karşıyız. Gazze’nin hava saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, kadın, yaşlı, çocuk, sivil ölümleri asla kabul edilemez bir durumdur. İsrail şehirlerinde benzer manzaralar ortaya çıkmışsa bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Her şeyin olduğu gibi savaşın bir ahlakı ve adabı vardır. Adil barışın kaybedeni olmaz. Şiddet sarmalı ilave acıdan başka bir şey getirmez. İsrail yönetiminden Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik bombardımanı, Filistinlilerden de İsrailli yerlere saldırılarını sonlandırmasını istiyoruz. Gün devlet aklıyla, soğukkanlılıkla, insanlık vicdanı ile hareket etme günüdür.

“ARABULUCULUĞA HAZIRIZ”

Türkiye olarak tarafların talep etmesi dahil esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bugün Filistin Devlet Başkanı ve İsrail Cumhurbaşkanı ile son derece verimli telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Sivil ölümlerinden duyduğumuz derin üzüntüden bahsettim. Çatışmaların sonlandırılması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirttim”