Afrin’de patlama: 6 ölü çok sayıda yaralı! İşte ilk görüntüler

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2019 Perşembe 10:55 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2019 Perşembe 12:03 pm

Son dakika haberine göre Suriye’nin Afrin ilçesinin merkezinde bombalı araç infilak etti. Patlamada ölenlerin olduğu öğrenildi. Suriye’nin kuzeyindeki Afrin kentinde bomba yüklü araç sivillerin olduğu alanda patlatıldı. 6 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Afrin polisi saldırıdan YPG’yi sorumlu tuttu.

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre 10:00 sularında Afrin kent merkezinde sivillerin yoğun yaşadığı Turanda yolu üzerinde bomba yüklü araç patlatıldı. İlk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 23 kişi ise yaralandı.Yaralılar Afrin ve Hatay’daki hastanelere kaldırıldı. Olası başka bir saldırıya karşı insanların park halindeki araçlardan uzak durması istendi.

Suriye’nin Afrin kent merkezinde sabah saatlerinde bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamada, ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, çok sayıda kişi ise yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince bölgeden tahliye edilerek tedavi için sağlık kuruluşlarına götürüldü.

Soruşturma başlatan ve kente giriş-çıkışları kapatan yerel polis, YPG’nin yaptığını iddia etti

Türkiye ve ÖSO güçleri Afrin kentini geçen sene 18 Mart’ta YPG’den temizlemişti.

Türkiye, YPG’yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batı ülkeleri, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG’ye silah verilmesine de karşı çıkıyor.