ABD’de 3 saat aralıkla ikinci silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2019 Pazar 10:15 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2019 Pazar 6:10 pm

ABD’de ikinci bir silahlı saldırı daha meydana geldi. Ohio eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda insanın vuruldu belirtildi.

 

ABD’nin Texas eyaletindeki bir AVM’de düzenlenen ve 20 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı silahlı saldırının birkaç saat sonrasında, Ohio eyaletindeki Dayton şehrinin Oregon bölgesinde ikinci silahlı saldırı düzenlendi.

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı El Paso’da Cielo Vista adlı alışveriş merkezindeki Walmart mağazasında silahlı saldırı düzenlendi.

Bir kişinin etrafa ateş açtığı saldırıda NBC‘nin haberine göre en az 19 kişi yaşamını yitirdi, 40 kişi de yaralandı.

 

Kalaşnikof ile AVM’de dehşet saçtı: 20 ölü, çok sayıda yaralı

Polis 21 yaşındaki Patrick Crusius adlı şüpheliyi gözaltına aldı. Polisin saldırganın tek başına hareket ettiğini düşündüğü belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan “Teksas El Paso’da korkunç saldırı. Haberler çok kötü, çok kişi öldürüldü” diye yazdı. Trump valiyle konuştuğunu ve federal hükümetin tam destek sözünü ilettiğini söyledi.

 

ABD, INF anlaşmasından çekildi… Avrupa artık daha tehlikeli!

El Paso polis sözcüsü Enrique Carrillo daha önce yaptığı açıklamada saldırıda en az 20 kişinin silahla vurulduğunu söylemişti.

Bireysel silahlanmanın teşvik edildiği ABD’de silahla toplu öldürmeler çok sık gerçekleşiyor. Geçen pazar günü Kuzey Kaliforniya eyaletinde düzenlenen bir yemek festivalinde silahlı bir saldırgan, üç kişiyi öldürmüştü.