Şahsım Devleti! 24 saatte Türkiye’nin başı döndü

Yayın tarihi: 20 Mart 2021 Cumartesi 11:50 am - Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi 7:29 pm

Cuma günü gerginliği sabah erken saatlerde, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve kapatma davasının açılmasının ardından HDP’ye düzenlenen operasyonla başladı. Gezi Parkı mülkiyetinin Vakıflara verilmesiyle devam etti. Üçüncü dalga geldi açıklamasının peşi sıra akşam sayılar açıklandı Covid-19 vakalarının patladığı görüldü. Türkiye Cuma gece yarısı gelen iki kararname ile tam karıştı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha 4.5 ay önce göreve getirdiği Naci Ağbal’ı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden azletti ve yerine Yeni Şafak yazarını atadı. Ardından, Türkiye’nin kadına karşı şiddeti önlemeyi hedefleyen ve zamanında İstanbul’da imzalandığı, ilk imzayı da Türkiye attığı için “İstanbul Sözleşmesi” diye bilinen uluslararası sözleşmeden çekildi. Kararla birlikte bir büyük tartışma eleştiri dalgası da başladı. İşte, Tek adam rejiminde son 24 saatte Türkiye’nin başını döndüren gelişmeler.

Türkiye ‘İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı

AKP iktidarı ortaçağ zihniyetine dönüş anlamını taşıyan, şeriat yanlılarını sevindiren, kadın cinayetlerinin politik olduğunu gösteren bir karara imza atarak ‘İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı. 20 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre, İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye tek taraflı çekildi.

Ortaçağ zihniyetine dönüş! Erdoğan imzaladı Türkiye ‘İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı

Merkez Bankası Başkanı yine değişti

Merkez Bankası’nda 4.5 ay görevde kalabilen Naci Ağbal gitti yerine “Faiz artırımı Operasyon” diyen Yenişafak’ın yazarı geldi

Naci Ağbal gitti yerine “Operasyon” diyen Yenişafak’ın yazarı geldi

Gezi Parkı’nın mülkiyeti Vakfa verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’ye kaptıran AKP iktidarı İstanbul’un tapusunu Vakıflara verme gayreti içinde. Galata’dan sonra Gezi Parkı’nın mülkiyetini de Vakıflara aktardılar.

Gezi Parkı, Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredildi

Gezi Parkı’nı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devretme oyununun perde arkası – 18 DAKİKA

Korona vakaları patladı

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Türkiye’de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 87 kişi yaşamını yitirdi, 21 bin 030 yeni vaka tespit edildi.

Normalleşme terse döndü vaka sayıları 21 bini aştı

“İstanbul’da üçüncü dalga başladı”

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, İstanbul’da, salgında üçüncü dalgaya girildiğini söyledi.

“İstanbul’da üçüncü dalga başladı”

HDP’ye Operasyon

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve kapatma davasının açılmasının ardından HDP’ye düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

Nevruz öncesi HDP’ye operasyon!

 

Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu Meclis’te direniyor

Milletvekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te oturma eylemi yapmaya başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Nöbeti’nin üçüncü gününde TELE1’de Merdan Yanardağ’ın yönettiği 5. Boyut programında önemli açıklamalar yaptı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu TELE1’e konuştu: Berberoğlu kararında olduğu gibi ihlal kararı çıkacağından eminim

Erdoğan liyakatsız atama Bulu ile namazda buluştu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması üzerine öğrencilerin, öğretim görevlilerinin ve kamuoyunun tepkisini çeken Melih Bulu ile sohbet etti.