Nevruz öncesi HDP’ye operasyon!

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 8:27 am - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 8:35 am

Ömer Faruk Gergerioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi, HDP’ye kapatma davasının açılmasının ardından düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

HDP’nin kapatılma davasının açılmasının ardından Türkiye’nin bir çok ilinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. İstanbul’da düzenlenen operasyonda HDP’nin Beşiktaş ve Kağıthane ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınırken Adana’da düzenlenen operasyonda 15 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı.

 

İstanbul’da PKK’ya yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 15 kişiden 10’u gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte PKK adına faaliyete bulundukları iddia edilen 15 kişinin gözaltına alınması için 4 ilçede 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekipler, HDP’nin Kağıthane ilçe eş başkanları B.D. ve A.Y. ile Beşiktaş ilçe eş başkanı R.B’nin de aralarında olduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye el koyuldu.

ADANA’DA 15 GÖZALTI KARARI

Adana’da yasadışı gösterilere katıldığı ve örgüt propagandası yaptığı iddia edilen 15 kişinin yakalanması için şafak vakti operasyon düzenlendi.

 

HDP’Lİ BETÜL KOCA GÖZALTINA ALINDI 

HDP Kadın Komisyonu Üyesi Betül Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımla gözaltına alındığını duyurdu. Koca paylaşımında “Evim aranıyor. Gözaltına alınıyorum” ifadelerini kullandı.