Soma faciasında “Zenginler mi kömür çıkarsın” diyen AKP’li eski bakandan Erdoğan’a “kader” sitemi

Yayın tarihi: 17 Ekim 2022 Pazartesi 7:09 am - Güncelleme: 17 Ekim 2022 Pazartesi 7:10 am

Manisa’da 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma faciasının ardından “Fakirlere çıkartılan kömürü zenginler çıkartsın. Böyle bir mantık olabilir mi?” açıklamasını yapan eski AKP sözcüsü ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Erdoğan’ın Bartın maden faciasıyla ilgili yaptığı “kader” yorumuna tepki gösterdi.

AKP’nin kurucularından ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bartın’da 41 madencinin ölümünün ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ‘kader’ açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, Mehmet Akif Ersoy’un “’Kadermiş’ Öyle mi? Haşa, bu söz değil doğru; Belanı istedin, Allah da verdi… Doğrusu bu” dizelerini, “Bizim kader anlayışımız ne yazık ki, daha çok Emeviler’in ‘Cebriyeci’ kader anlayışını andırıyor. Çarpık kader anlayışına Mehmet Akif’in diyecekleri var” ifadeleriyle paylaştı.

“ZENGİNLER Mİ KÖMÜR ÇIKARSIN?”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olduğu dönemde 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciası ile ilgili konuşan Hüseyin Çelik, kendisine sorulan “Orada maddi durumu iyi olmayan birinin çıkardığı kömür bir başka fakire gidiyor. Bu yapılan ne kadar doğrudur?” sorusuna “Siz gazetecisiniz. Sizi madene göndersek çalışabilir misiniz? Veya fakirlere çıkartılan kömürü zenginler çıkartsın. Böyle bir mantık olabilir mi?” şeklinde yanıt vermişti.

Halil Ergün’den Erdoğan’a kader tepkisi: Yok ya

MADENCİYE TEKME ATAN YERKEL’İN ARDINDAN “ARAÇLAR PERT OLDU” DEMİŞTİ!

AKP Genel Başkanı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in Soma’da eylem yapan maden işçisine tekme atmasının ardından Hüseyin Çelik, “Soma’ya gitmiş Başbakana ve ekibine saldırmak, araçları, milletvekili araçları pert edildi. Bundan haberiniz var mı sizin? Acılı olan, babasını kaybeden insanlar böyle bir Vandallık içine girmez” diye konuşmuştu.