Solmaztürk: Arınç’ın seçim erteleme çıkışının arkasında başkaları da var

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 10:32 am - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 10:57 am

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, AKP’li Bülent Arınç’ın deprem felaketi nedeniyle seçimlerin erteleme isteğinin AKP içinde bir tartışma olduğunu söyledi.

TELE1’de Murat Taylan’ın sunduğu Gün Başlıyor isimli programa konuk olan Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, AKP kurucularından ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın seçimlerin ertlenmesi için yaptığı çağrıdı değerlendirdi.

Haldun Solmaztürk, seçimlerin ertelenme tartışmasının son 2 yıldır devam ettiğini belirterek, “Anayasa olarak da siyasi gerçeklik olarak da seçimlerin ertelenmesi olası değil. Bir ihtimal vardı. Savaş hali. Onu da çok zorladılar. Geçen sene mayıs sonunda ‘talimat verdim, Münbiç  Tel Rıfat’ı temizliyoruz’ diye yapıldı. Başka şeyler denendi Ege ve Doğu Akdeniz’de olmadı. Onlar da biliyor olmayacağını. Buraya geldik.” dedi.

“ARINÇ KENDİSİNİ ERDOĞAN’DAN DAHA FAZLA AKP’NİN SAHİBİ GÖRÜYOR”

Solmaztürk, AKP’lilerin iktidara zarar verecek bir durumun dillendirilmemesi ve ne olursa olsun iktidarda kalma düşüncesi ile hareket ettiğini belirterek, “Arınç kendisini partinin Erdoğan’dan daha fazla sahibi olarak görüyor. Davanın sahibi aslında o. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması öne çıkmasını hiçbir zaman sindirememiştir. Davaya bağlılığı çok açıktır” ifadelerini kullandı.

“GRUBUN KENDİ İÇİNDE DAVAYA SAHİP ÇIKMA MÜCADELESİ”

Bülent Arınç’ın çıkışının arkasında başka AKP’lilerin de olduğunun altını çizen Solmaztürk, “İktidarı kontrol eden grubun tepki vermesi de bunu gösteriyor. Kendi içlerinde bir şey ama bunun olasılığı yok. Grubun kendi içinde davaya sahip çıkma mücadelesinin göstergesi olarak alıyorum” yorumunda bulundu.

 

AKP kulislerinde ‘seçim erteleme’ tartışması! “YSK mı, Meclis’te uzlaşma mı?”