Sol Parti’den Uşak’ta İliç protestosu! “Kışladağı Madeni de İliç olmasın”

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 5:49 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı 5:49 pm

Sol Parti Uşak İl Örgütü İliç’teki madende yaşanan toprak kaymasını protesto etti. Eylemde, “Uludağ Kışladağı Madeni de İliç olmasın” yazılı pankart açıldı.

Sol Parti Uşak İl Örgütü, Ulubey’de yaptığı basın açıklaması ile Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Anagold şirketine ait Çöpler Altın Madeni’nde yaşanan toprak kaymasını protesto etti.

Eylemde “Ulubey Kışladağı Madeni de İliç olmasın uyarıyoruz” yazılı pankart açıldı.

Basın açıklamasını yapan Sol Parti Uşak İl Genel Meclisi adayı Gizem Otur, “Yurdun dört bir yanında doğa talanına ve rant uğruna insan ve canlı hayatını hiçe sayanlara karşı yürütülen mücadelelerin haklılığı yeniden gün yüzüne çıkmıştır. Bizler, on yıllardır bu topraklarda madenciliğe karşı açtığımız mücadelemizi sürdürüyoruz. Uşak’ın bir maden şehrine çevrilmek istenmesine karşın haykırıyor, bu ablukaya karşın yaşamı ve doğayı savunmaya devam ediyoruz” diyerek İliç’te yaşanan faciaya tepkisini dile getirdi.

Benzer şekilde yürütülen bir madencilik faaliyetinin de Uşak’ta yapıldığını ifade eden Gizem Otur, “Uşak’ta hız kesmeden devam eden altın madenciliği her günün her saniyesi bizlerden çalmaktadır. Kalkınma ve ekonomik gelişme uğruna söylenen yalanlarla, bizim ve çocuklarımızın geleceği elimizden alınmakta, bir avuç şirket sahibinin cepleri doldurulmaktadır. Güvenli madencilik olamaz. Madencilik yok eder. Madencilik öldürür. Uşak’ta madene karşı mücadelemiz, Erzincan lliç’te canı yanan yurttaşlarımıza bir selam olsun. Yüreğimiz sizinle atmaktadır, atacaktır. Sorumluları biliyoruz, görüyoruz. Sorumlulara karşı bütün çevre savunucularıyla omuz omuzayız. Hayatımızı, doğamızı ve geleceğimizi maden şirketlerine teslim etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’ndan ‘İliç’ vurgusu: Milletimizden hak ettikleri yanıtı alacaklar

Sol Parti Uşak İl Örgütü İliç’teki madende yaşanan toprak kaymasını protesto etti. Eylemde, “Uludağ Kışladağı Madeni de İliç olmasın” yazılı pankart açıldı.

 

Kaynak: TELE1