Sol Parti’den TELE1’e destek ziyareti: Yanardağ’ın tutuklanması operasyonel bir süreç

Yayın tarihi: 28 Haziran 2023 Çarşamba 1:15 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2023 Çarşamba 1:15 pm

Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanması nedeniyle TELE1’e destek ziyareti yapan Sol Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen, Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının AKP’nin Türkiye’de yaratmaya çalıştığı siyasi atmosferin medyaya yansıması olduğunu söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın trollerin sosyal medyada dolaşıma soktuğu kurgu video nedeniyle başlatılan soruşturmanın ardından tutuklanmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Sol Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen ve beraberindeki heyet, TELE1’e destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaret esnasında bir basın açıklaması yapan Deniz Demirdöğen, Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının AKP’nin Türkiye’de yaratmaya çalıştığı siyasal atmosferin medyaya yansıması olduğunu söyledi.

Demirdöğen şu ifadeleri kullandı:

“Bu seçimler sürecini atlatan siyasal iktidar Türkiye’de yaratmaya çalıştığı siyasal atmosferi bugün de medya üzerinde Merdan Yanardağ TELE1 özelinde yaratmaya çalışıyor. Bunu hepimiz gördük, gözlemledik. Bir hafta boyunca yürütülen operasyonel süreç, videolar, üretilenler ve kamuoyunu manipüle etmeye yönelik tutumlar bunun açık göstergesi. Bu yürütülen operasyon Türkiye’de fikir özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne ve bütün toplumsal muhalefetin, bütün yurttaşların hak arama mücadelesine yönelik bir saldırıdır. Merdan Yanardağ, TELE1 yalnız değildir. Bütün toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte, bütün basın güçleriyle birlikte bu operasyonu boşa çıkaracağız. Önümüzdeki döneme dair yeni bir mücadele dönemini birlikte aşacağız. TELE1’i susturamazlar, Merdan Yanardağ’ı kesinlikle susturamazlar. 30 yıllık mücadele sürecinde ağabeyimizdir, mücadele arkadaşımızdır. O’nun hiçbir şekilde geri adım atmayacağını biliyoruz.”

“ÖZGÜRLÜKLERİ SAVUNAN TÜM KURUMLAR HEDEF OLACAKLAR”

TELE1 Genel Koordinatörü Murat Taylan da yaptığı açıklamada Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının Merdan Yanardağ’a yönelik kişisel bir durum olmadığını, Türkiye’de özgürlükleri ve insan haklarını savunan bütün kurumların iktidarın hedefinde olacaklarını söyledi.

Murat Taylan şöyle konuştu:

“Bugün kanalımıza gelerek verdikleri bu destek elbette Türkiye’de aynı zamanda demokrasiye, ifade özgürlüğüne, basın özgürlüğüne verilmiş bir destek. Merdan Yanardağ’ın tutuklanmış olması ve tutuklanmasının ardından hala süren saldırılar özellikle konuşmasının belli bir bölümü cımbızlanarak seçilmiş ve oradan montajlanarak servis edilen görüntülerin hala paylaşıldığını ve bu paylaşımların artarak devam ettiğini görüyoruz. Bu, yeni bir sürecin başladığına işaret ediyor. Burada kalmayacağına ve devam edeceğine. TELE1 bu anlamda ilk hedef. Merdan Yanardağ ilk hedef. Türkiye’de özgürlükleri, temel insan haklarını savunan tüm kurumlar AKP’nin önümüzdeki beş yıllık döneminde yeni iktidar ortaklarıyla beraber kurmak istediği düzende elbette hedef olacaklar. Bunun bilincinde olan, bunun yalnızca Merdan Yanardağ’a yönelik kişisel bir tutuklama olmadığını ve devamında Türkiye’yi karanlığa boğmak isteyen bir sürecin başlangıcı olduğunu gören dostlar buna elbette tepki gösteriyorlar.”

Bülent Çelik Merdan Yanardağ’ı çizdi