Snapdragon 8 Plus Gen 2 farklı bir ad ile gelebilir

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 7:44 pm

Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Qualcomm yeni bir yonga seti üzerinde çalışıyor. Şu an için geçici ismi Snapdragon 8 Plus Gen 2 olarak belirtilen bu yonga setinin, Snapdragon 8 Gen 2’nin geliştirilmiş bir versiyonu olduğu söyleniyor. Bu bilgi, duyum hesabı olan WHY LAB tarafından paylaşılan bilgiler ile destekleniyor.

WHY LAB, söz konusu yonga setinin lansman tarihini de belirtti. Bir diğer duyumcu olan Digital Chat Station ise konuyla ilgili başka detayları aktardı.

 

2022 yılında Kasım ve Aralık aylarında, birçok önemli Çinli akıllı telefon üreticisi, Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile donatılmış amiral gemisi telefonlarını piyasaya sürdü. İlk çeyrekte tanıtılan Samsung Galaxy S23 serisi, Samsung için özelleştirilmiş bir versiyon olan Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy adlı yonga seti ile geldi.

Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti normalde 3.2GHz hızında çalışırken, Samsung için özelleştirilmiş versiyon 3.36GHz hızında çalışabiliyor. Duyumcu DCS, Snapdragon 8 Gen 2’nin hız aşırtmalı versiyonunun, Samsung’un özelleştirilmiş yonga setine benzer olduğunu belirtti.

 

İlginizi çekebilir: Galaxy S23, Android telefonlarda en iyi yonga setine sahip olacak

Snapdragon 8 Plus Gen 2 olarak adlandırılan hız aşırtmalı versiyonun bu isminin resmi olmayacağını, duyumcu belirtti. Bunun yerine, ABD merkezli yonga seti üreticisi Qualcomm’un, bu ürünü farklı bir isimle piyasaya sürebileceği ifade edildi. Yeni yonga seti, TSMC’nin 4nm üretim süreci ile üretilecek.

DCS, yeni çipi kullanan akıllı telefonların sayısının az olacağını, bunun nedeninin ise yüksek fiyatı olduğunu belirtti. Duyumcu WHY LAB’a göre, 3.36GHz hızında çalışan yeni yonga setinin önümüzdeki hafta resmi olarak duyurulması bekleniyor.

 

Kısa bir süre önce ortaya çıkan bir rapor, Temmuz başında piyasaya sürülmesi beklenen Red Magic 8S Pro‘nun bu yeni yonga setini kullanan ilk telefon olabileceğini iddia etti. Yakın gelecekte piyasaya çıkması beklenen iQOO 11S ve OnePlus Ace 2 Pro da bu yeni yonga setini kullanacak. Snapdragon 8 Plus Gen 2 yonga seti farklı bir isimle gelebilir.

Elon Musk yapay zeka tehdidi için yoğun mesai harcıyor!