Snapchat, ChatGPT modasına uydu

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 11:30 am

Yapay zeka programı ChatGPT’yi kendi yazılımına entegre ederek kullanıcılara yeni özellikler sunan uygulamalara Snapchat de katıldı.

Bildiğiniz gibi Snapchat son dönemde oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Popüler sosyal medya uygulamasının sahibi olan Snap’in hisseleri 2022’nin başından bu yana adeta serbest düşüşe geçmiş durumda. Şirket hızla kan kaybediyor. Bu kan kaybını durdurmak için elinden gelen her şeyi yapan Snap, son dönemin yükselen trendi ChatGPT’nin bu konuda kendisine yardımcı olacağına inanıyor.

Microsoft destekli OpenAI girişimi tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması ChatGPT, son döneme damga vurmuş durumda. Uygulamanın kendisi kısa sürede on milyonlarca kullanıcıya ulaşarak en hızlı büyüyen uygulama olarak tarihe geçerken, ChatGPT entegre edilen Bing ve Edge gibi uygulamalar da büyük ilgi gördü. Bu yüzden neredeyse her şirket ya ChatGPT’yi ya da benzer bir yapay zeka programını kendi uygulamalarına entegre etmek için harekete geçti. İşte bu şirketlerden biri de Snap oldu. Şirket, popüler sosyal medya uygulaması Snapchat’e ChatGPT’yi entegre ettiğini duyurdu.

Snapchat

ChatGPT entegrasyonu ilk aşamada sadece uygulamanın paralı abonelerinin erişimine açık olacak. Yani şimdilik bu özellikten sadece Snapchat Plus üyeleri faydalanabiliyor. Ancak Snap CEO’su Evan Spiegel, bunun sadece ilk adım olduğunu söylüyor. Şirketin yapay zeka entegrasyonu konusunda önemli planları var.

Apple, 2025’te iki yeni VR/AR başlığı çıkarabilir

 

Uygulamaya eklenen ChatGPT destekli bu chat bot, My AI adını taşıyor. Bu chat bot, uygulamanın sohbet bölümünde en üste tutturulmuş şekilde yer alıyor. Evan Spiegel, insanların artık sadece uygulamadaki arkadaşlarıyla değil yapay zekayla da konuşacağını söylüyor. Öte yandan My AI’ın uygulamadaki paylaşımlar konusunda kullanıcılara yardımcı olacağı belirtiliyor.