Skandal haber: Eşim o zaman bebekti, beşiğini salladım, büyüttüm, evlendim

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 11:09 am - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 11:25 am

Kars’ta yaşayan 81 yaşındaki Nuri Kurtbaş’ın “Eşim o zaman bebekti, beşiğini salladım, büyüttüm, evlendim.” sözleri Demirören Haber Ajansı tarafından “Ablasını gelin eden halasından istediği Ayten’le 54 yıldır evli” başlığıyla haberleştirdi. Söz konusu haber çocuk yaşta evliliğin önünü açması nedeniyle okuyucuların tepkilerini çekti.

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Tepecik köyünde yaşanan Nuri Kurtbaş ile eşi Ayten Kurtbaş’ın evlilik hikayesi Demirören Haber Ajansı tarafından “Ablasını gelin eden halasından istediği Ayten’le 54 yıldır evli” başlığıyla haber yapıldı. Söz konusu haberde Nuri Kurtbaş’ın “Ablamı gelin götüren halama dedim ki ‘Bana bir kız doğur’. O da doğurdu. Ben de eşim o zaman bebekti, beşiğini salladım, büyüttüm, evlendim.” ifadeleri ise tepki çekti.

Haberde, Kurtbaş çiftinin 54 yıldır evli olduğu belirtilirken 81 yaşındaki Nuri Kurtbaş, 70 yaşındaki Ayten Kurtbaş ile evlenme sürecini şöyle anlattı:

“Ablamı gelin götüren halama dedim ki ‘Bana bir kız doğur’. O da doğurdu. Ben de eşim o zaman bebekti, beşiğini salladım, büyüttüm, evlendim. Çok mutluyum. Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin.”

Söz konusu haber DHA’da ise şu ifadelerle yer aldı:

Gülgez Turan, oğlunu yeğeni Nuri Kurtbaş’ın ablası ile evlendirdi. Düğün günü uzun süre Nuri Kurtbaş, halası Turan’a “Sen de bana bir kız doğuracaksın” dedi. Çocuk sahibi olabileceğini düşünmeyen Gülgez Turan, aynı yıl Ayten ismini verdiği kızını dünyaya getirdi. Ayten her ağladığında halasının çocukları, “Kız çocuk istedin, annemiz de doğurdu. Git, bak ağlıyor; beşiğini salla” dediklerinde Nuri Kurtbaş da koşarak Ayten bebeğin yanına gidip, sakinleştirmek için saatlerce beşiğini salladı. Kurtbaş, zaman zaman ninniler söylediği Ayten’in mamasını bile kendisi yedirdi. Kurtbaş, asker çağı gelince vatani görevini yapmak için İstanbul’a gitti. Kurtbaş, askerlik dönüşü ailesini gönderip, anne rahminde bile yokken talip olduğu halasının kızını istetti. O zamana kadar birçok talibi olmasına rağmen yeğenine verdiği sözü tutan hala Turan, kızı Ayten’i yeğeni Nuri Kurtbaş’a verdi.