Sizin için seçtiğimiz en iyi anime dizi listesi

Yayın tarihi: 11 Haziran 2020 Perşembe 5:10 am - Güncelleme: 11 Haziran 2020 Perşembe 4:11 pm

Animelerin bir çizgi film olduğunu iddia etmek elbette yanlış bir bakış açısı değil. Ancak geçmişten gelen yanlış bir kanıyla, çizgi filmlerin sadece küçük yaştaki izleyicilere hitap eden yapımlar olduğunu iddia etmek büyük bir yanılgıya düşmek olur. Animelerin ne denli değerli görsel sanatlardan olduğunu, bir anime severe anlatmaya kalkmak işgüzarlıktan öteye geçmez. Her birimizi anime otaku olarak niteleyebileceğimiz anime dostları olarak bu çizim sanatının ne denli değerli olduğunun bilinciyle bir araya geldik. Oluşturduğumuz Türkanime platformu, gelmiş geçmiş en önemli anime serilerinden oluşan en geniş arşivi oluşturmak amacında. Bu amaç doğrultusunda sürekli güncellenen arşivimizde yer alan tüm seriler, titiz bir seçim aşamasından geçiyor.

Yüzlerce anime serisini izlemekten öte yaşamının bir parçası haline getirmiş olan editör kadromuz, sizler için popüler olmaktan öte, senaryo, kurgu, çizim ve görsel sanat, karakter derinliği gibi kıstasları ele alarak bir liste hazırladı. Dünyada ve editör kadromuz içerisinde en çok beğeni alan ancak bir sıralamaya sahip olmadan sunulan listemizin, her anime severin ya da animeyle yeni tanışmak isteyenlerin başucu listesi olacağına inanıyoruz.

Mutlaka izlenmesi gereken anime serisi listesi

One Punch Man

Bir manga çizerinin takma isimle sevdiği işi ve oluşturduğu kurguyu hobi olarak ve One takma adıyla bir web sitesinde yayınlaması, bir efsanenin oluşmasına sebep oldu. 2009 Yılında web sitesinde yayınlamaya başladığı One Punch Man, hobi olarak süper kahramanlık yapan bir kahramana sahip. Bu süper kahraman parodisi, başından itibaren mantıklı senaryosunun yanında eşsiz bir bakış açısına sahip. Web sitesinde yayınlanan haliyle bile üç yılda kulaktan kulağa yayılarak 7 milyondan fazla takipçiye ulaştı. Günümüzde halen devam eden manga serisinin yanında, 2015 yılında çekilen ilk sezonu da en iyi anime serilerinden biri oldu. İkinci sezon için çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Anime izle linkine tıklayarak serinin ilk sezon bölümlerine yüksek kalite avantajıyla ulaşabilirsiniz.

Death Note

Anime versiyonu 2006 yılında yayınlanan 37 bölümlük bu seri, ilk olarak 2003 yılında manga olarak yayınlandı. Mangasıda animeside büyük bir efsane olan Death Note, böyle bir liste yapıldığında kaçınılmaz olarak yer verilmesi gereken en başarılı serilerden biridir. İlk yayın tarihinden itibaren 14 yıl geçmiş olmasına rağmen, sanki yeni yayınlanmış bir seri gibi izleyici çekmeyi başaran Death Note, izleyenler tarafından 2. Ve hatta 3. Defa da izleniyor.  Ölümün nefesi Kira’ nın kim olduğunu bulmaya çalışan dünyanın en önemli dedektifleri, Light Yagami’ nin ideallerinin önünde durabiliyor mu? Seriyi mutlaka izlemenizi öneriyoruz. Serinin 2 defa sinema versiyonu da yapıldıysa da, animesinin muhteşem atmosferine ulaşamayan işler olarak kaldı.

One Piece

1996 yılında yayınlanmaya başlanan mangası, günümüzde halen giderek artan bir hayran kitlesi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Özel hikayesi ve kurgusunun yanında, son derece derin karakterlere sahip kahramanlarının sayısı da sürekli artıyor. Sıradanlığa düşmeden sürekli yenilikler yapabilen bu eşsiz manga serisinin anime serisi de, aynı ilgiyle izlenmeye devam ediliyor. Toplamda 43 ülkede yayınlanan Manga serisi 473 milyon gibi kırılması güç bir rekor tiraja imza atmış durumdadır. 1998 yılında yayınlanmaya başlanan animesini mutlaka izlemenizi öneriyoruz. Luffy’ nin korsanların kralı olmak için verdiği mücadeleye One Piece izle linkine tıklayarak sizde katılmalısınız.

Neon Genesis Evangelion

1995 yılında yayınlanmaya başlamış olan bu anime serisi, varoluş, evim gibi süreçleri derinlemesine inceleyen eşsiz ve çok değerli bir senaryoya sahiptir. Her anime severin mutlaka izlemesini önerdiğimiz 26 bölümlük bir seridir.

Full Metal Alchemist: Brotherhood

Simya ve insanların güçle olan karmaşık ilişkisine odaklanan bu muhteşem seri 51 bölümden oluşuyor. Başlarda hikayesi sıkıcı geliyor gibi olsa da, birkaç bölüm izledikten sonra bırakamayacağınız değerde bir seridir.

Hunter X Hunter

90’ lı Yıllara ait birçok değerli anime serisi bulunuyor. Hunter X Hunter ise bunlar arasında en önemlilerinden biridir. 62 Bölümden oluşan seri, halen en çok izlenen serilerden de biridir.

Her biri için sayfalar dolusu inceleme ve detay aktarılabilecek olan bu değerli anime serilerini, sizlere kısa bir şekilde değinerek aktarabiliyoruz. Bunların yanında mutlaka izlemenizi önerdiğimiz seriler Code Geass, Speed Racer, Cowboy Bebop, Mobile Suit Gundam, Fist of the North Star, Initial D, Naruto, Haikyuu, Ghost in The Shell olarak öne çıkıyor.