Siyasilerden Halit Kıvanç paylaşımları

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 1:37 am - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 1:37 am

Türkiye radyo ve televizyon yayıncılığının duayen ismi spor spikeri, sunucu, gazeteci Halit Kıvanç, 97 yaşında vefat etti. Kıvanç için birçok siyasi, taziye mesajı yayımladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halit Kıvanç’ın hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, “Duayen gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Halit Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Halit Kıvanç hayatını kaybetti

“HATIRALARIMIZDA DERİN İZLER BIRAKTI”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kıvanç’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren bir mesaj yayımladı. Akşener, yaptığı paylaşımda, “Hatıralarımızda derin izler bırakan, ülkemizin yetiştirdiği duayenlerden Halit Kıvanç’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Türk basını büyük bir değerini yitirdi. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

DAVUTOĞLU VE BABACANDAN BAŞSAĞLIĞI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Kendine has sunum tarzıyla hafızalarımıza kazınan, radyo ve televizyon dünyasının efsane ismi #HalitKıvanç’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Futbolun, dünya kupalarının kulaklarımızdaki sesi Halit Kıvanç’ı kaybettiğimizi öğrendim, çok üzgünüm. Yaptığı programlar ve sunduğu müsabakalarla radyodan televizyona yayıncılığın önemli bir ismiydi. Başımız sağ olsun.” dedi

ERDOĞAN’DAN PAYLAŞIM

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halit Kıvanç’ın hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan yayımladığı mesajda “Medyamızın duayenlerinden Sayın Halit Kıvanç’ın vefatını teessürle öğrendim. Sayın Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, medya camiamıza başsağlığı diliyorum” açıklamasını yaptı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kıvanç için yayımladığı taziye mesajında, “Kusursuz Türkçesi ve sesiyle her birimizin gönlünde taht kuran, duayen gazeteci ve spiker Halit Kıvanç’a Cenab-ı Hak’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.