Siyasilerden Gezi tepkisi! Kılıçdaroğlu: Az kaldı bu zulme son vereceğiz

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 8:10 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:23 pm

Gezi Davası’nda karar çıktı. Mahkeme heyeti sanıklara ceza yağdırdı. Karara siyasilerden tepki yağdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemize karabasan gibi çöken bu zorba ve hukuk tanımaz iktidar hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor. Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada mahkeme kararına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında “Gezi direnişi; dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış bir millet hareketiydi. Ülkemize karabasan gibi çöken bu zorba ve hukuk tanımaz iktidar, maalesef hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor… Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, karara ilişkin “Gezi Davası’nda verilen karar milyonlarca insanın vicdanını yaraladı. Vicdanla verilmeyen kararları bu ülke hiç kabul etmedi ve sindirmedi. Ne olursa olsun adaletten yana olacağız, herkes için hukuku savunacağız.” ifadelerini kullandı.

AHMET ŞIK: HERKES BU KARARIN SORUMLUSU

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ise “Suç örgütü diyoruz. 14 yaşında gençler iktidarı mafya diye tanımlar iken tabi ki farklı hareket etmeyecekler” dedi. Çetelerle iş birliği yapanların bu kararları direnmeyenlerden, ses çıkarmayanlardan aldıkları cesaretle aldıklarının altını çizen Şık, “Bugün burayı bu meydanı doldurabilseydiniz o kadar rahat karar veremeyeceklerdi” ifadelerini kullandı. “İktidar zaten haysiyetsiz” diyen Şık, sözlerine şöyle devam etti:

“İtiraz etmeyen herkes ama herkes bu kararın sorumlusudur. Bugünden sonra da yaşanacak her ihlalin sorumlusu bu sessizlik sarmalına teslim olmuş kendine muhalif diyenlerdir.”

 

 

Gezi davasında karar: Kavala’ya müebbet, 7 kişiye 18 yıl hapis ve tutuklama