Sırrı Süreyya Önder ‘eşcinsel’ kelimesini aşağılamak için kullanan vekilin sözünü kesti

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 3:57 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 4:09 pm

TBMM Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder, İsrailli yöneticileri eleştirmek için ‘eşcinsel’ diyen Saadet Partisi (SP) Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in sözünü kesti. Önder, “Bunlar toplumda günlük hayatta nefret cinayetlerini parça parça parça bir araya getiren motivasyonlar oluşturuyor” dedi.

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, İsrail yöneticilerini eleştirmek için ‘eşcinsel’ sıfatını kullanan ve Erdoğan’ın dış politikadaki tutumuna yönelik olarak da Mehmet Akif’in bir şiirine göndermeyle ‘yaltak’ ifadesine başvuran Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in sözünü kesti.

Önder Bitmez’i aynı şekilde konuşmaya devamda ısrar ettiği takdirde İç Tüzük’ün 67. Maddesi’ni uygulamak zorunda kalacağını söyleyerek uyardı.

“EŞCİNSEL DEYİNCE DAHA MI BİR ŞEY OLUYOR?”

Önder açıklamasında şöyle konuştu:

“Öncelikle ‘eşcinsel meclis başkanı’ diyorsunuz. Kimse size ‘erkek Hasan’ diyor mu? Kimse ‘kadın Fatma, Ayşe’ diyor mu? Bu söz o kadar kötü bir yere gidiyor ki, nefret cinayetleri burada cinsel yöneliminin bir suçmuş gibi, esas suçları yetmiyor mu onun ne kadar vahim olduğunu anlatmaya? Bir de ‘eşcinsel deyince daha mı ‘bir şey’ oluyor? Bunlar toplumda günlük hayatta nefret cinayetlerini parça parça parça bir araya getiren motivasyonlar oluşturuyor. Bu bir. İkincisi ‘yaltak’ diyorsunuz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Cinsiyetçi ve ayrımcı bir şeydir. Sizi temiz bir dil kullanmaya davet ediyorum. Buyurun devam edin.”

‘Kürt böreği’ tartışmasında Sırrı Süreyya Önder’in esprisi vekilleri kahkahaya boğdu!