Sinop’tan seslendi! “Depremzede bir aileyi ağırlamak istiyorum”

Yayın tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi 2:38 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2023 Pazartesi 2:38 pm

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinde evleri yıkılan vatandaşlara bir yardım eli de Sinoplu bir vatandaştan uzandı. Kendi imkanlarıyla yardım etmek isteyen vatandaş, “Bir tane boş evim var, depremzede bir aileyi ağırlamak istiyorum. Bütün masrafları bana ait olacak” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken depremden kurtulan binlerce kişi ise evsiz kaldı. Depremin acı bilançosu artarken Türkiye’nin dört bir yanından ise deprem bölgesine yardım çalışmaları düzenlendi.

Vatandaşlar depremzedeler için seferber olurken bir destek de Sinop’ta yaşayan bir vatandaştan geldi. Erfelek’te yaşayan Ali Demirbaş, “Bir tane boş evim var, depremzede bir aileyi ağırlamak istiyorum. Bütün masrafları bana ait olacak” dedi.

Demirbaş, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilin etkilendiği deprem sonrası bir depremzede aileyi kendisinin boş evine yerleştirmek istediğini ve tüm masraflarını kendisinin karşılayacağını söyledi.
Yardımsever vatandaş şöyle konuştu:

“Sinop’un Erfelek ilçesinde bir tane boş evim var. Depremzede bir aileyi ağırlamak istiyorum. Bütün masrafları bana ait olacak. Deprem bölgesinden kendi aracımla alıp gelmek şartıyla, istediği kadar kalabilmek şartıyla. Bir aileyi evimde ağırlamak istiyorum. Misafir etmek, yardımcı olmak istiyorum.”

Arama kurtarma köpekleri ayaklarında bandajlarla deprem bölgesinde hayat kurtarıyor