Sinan Oğan’ın beklenen açıklamayı ne zaman yapacağı belli oldu

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2023 Pazar 9:36 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 12:09 am

“Kimi destekleyeceğimizi pazartesi açıklayacağım” diyen Sinan Oğan 22 Mayıs’ta (yarın) saat 17:00’de Ankara’da basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye’de ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrı merak edilen ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yarın (22 Mayıs Pazartesi) Ankara’daki bir otelde basın toplantısı düzenleyecek. Oğan’ın basın bürosundan yapılan açıklamada “ATA İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Dr. Sinan Oğan, yarın gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacaktır” denildi.

Oğan da Twitter hesabından kararla ilgili “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ile ilgili tutumumuzu yarın saat 17.00’da düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile açıklayacağız. Yaptığımız istişarelerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yarınki görüşmeler ve istişareler de tamamlandığında artık kararımızı netleştirip, bunu Türk milletinin aziz evlatları ile paylaşmış olacağız. Kararımızı herhangi bir saikle değil, Türk milletinin geleceği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile istikrarının önemli olacağını, ayrıca meselelere farklı beklentiler ile değil, ilkeler bazında baktığımızın da bilinmesini isteriz” açıklamasını yaptı.

Önceki gün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşen Oğan “İki liderle de görüştük. Henüz bir karar vermedik. Kararımızı pazartesi günü açıklayacağız” açıklaması yapmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapan ATA İttifakı’nın bileşeni Adalet Partisi’nin genel başkanı Vecdet Öz ise “ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Sinan Oğan bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir” demişti.

Kulis! Kılıçdaroğlu ve Oğan’dan gizli zirve

Adalet Partisi lideri Öz: ATA İttifakı resmen sona ermiştir

Kulis! Oğan ve Özdağ olağanüstü bir gelişme olmazsa tarafsız kalacak

Podyumdaki siyasetçi Sinan Oğan

Sinan’ın seçimi