Sinan Ateş’in ablasından ‘MHP gereğini yaptı’ diyen Baki Özışık’a suç duyurusu

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 4:26 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 4:40 pm

Ankara’da silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş‘in ablası Selma Ateş, Baki Özışık’ın hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Baki Özışık X sosyal medya (Twitter) hesabından bir sohbet kanalında Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkında, “Sinan Ateş’in bir duruşu vardı, MHP de gereğini yaptı. MHP’nin içinde hain insan olmaz, haini sokmazlar” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadelerinin ardından Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, Özışık hakkında avukatı Şeyda Şahin aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Sinan Ateş’in annesi mezarı başında ağıt yaktı: Yavrumun katili MHP’de

“SUİKASTI VE İŞLEYENLERİ ÖVMEK AMACIYLA HAKARET ETTİ”

Avukat Şeyda Şahin suç duyurusunun ardından şu açıklamalarda bulundu:

“Sinan Ateş 38 yıllık yaşamını ülküsüne ve ülkesine adamış bir vatan sevdalısı olarak hain ve planlı bir pusu ile hayattan koparılmıştır. Acının bir kez daha tazelendiği şu günlerde gazeteci olmakla geçinen Baki Özışık isimli şahıs, Sinan Ateş’i anma programının yapıldığı günün akşamı sosyal medya sitesinde canlı yayınlanan yüzlerce dinleyicinin bulunduğu ve tanıklık ettiği space odasında yaptığı konuşmada “Hain” ve “MHP gereğini yaptı” şeklinde beyanda bulunmuş, suikastı ve suikastı işleyenleri övmek kastı ile hareket etmiştir” dedi.

 

Kaynak: TELE1