Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Onlara teslim olmayacağız’ dediği IMF’nin Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile bir araya geldi. Gopinath’ın Şimşek’le görüşmesine ilişkin “Dünyanın görünümü üzerine mükemmel sohbet” başlığı ile paylaştığı fotoğraflar dikkat çekti.

IMF Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanaı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopihath ile görüştü. Gopinath görüşmenin fotoğraflarını sosyal medyasından, “Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dünyanın görünümü üzerine mükemmel sohbet” notuyla paylaştı. Gopinat, fotoğrafta Bakan Şimşek’i de etiketledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath’ın X hesabından kendisini etiketlediği paylaşıma karşılık bir etkileşimde bulunmadı.

Mehmet Şimşek seçim sonrası IMF’ye gidiyor

“BİZ DE BU POLİTİKAYI TAVSİYE EDERDİK”

IMF Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye’deki ‘reform programını’ desteklediklerini ifade etti. Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye’de bir politika değişikliği gördüklerini, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak da dahil olmak üzere mali konsolidasyon olduğunu söyledi.

ERDOĞAN ‘ONLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ’ DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılında yaptığı bir konuşmada IMF’ye karşı olduğunu söylemişti. Erdoğan, Türkiye’yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacaklarını ileri sürerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükselttiğimiz gün her şey Allah’ın izniyle çok daha farklı olacak. Bu can bu tende oldukça onlara (IMF) esir olmayacağız”