Silahlanma çağrısı yapan imam hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 12:33 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 12:33 pm

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), cuma hutbesinde “28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın” diyen cami imamı Murat Gündoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu’nun Cuma namazı hutbesindeki skandal sözleri çekilen bir video ile ortaya çıktı. Videoda Gündoğdu’nun “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan. Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor, Ermeni döllerinden ne çekiyor. Bu kadar şehitlerimiz var” ifadelerini kullandığı görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı imam hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

3 SUÇLAMA

HKP avukatları, İmam Murat Gündoğdu’nun “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma” suçlarını işlediğini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Öte yandan İmam Gündoğdu hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edildi.

İmamdan camide skandal sözler! “28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın”