Silah doğrulttuğu üniversiteye asistan olmuştu… Dekandan bir tuhaf savunma

Yayın tarihi: 13 Ocak 2020 Pazartesi 3:44 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2020 Pazartesi 4:01 pm

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde silahla fotoğraf paylaşan ve daha sonra üniversiteye asistan olarak atandığı ortaya çıkan Mustafa Anıl Varol isimli öğrenciyi savunmaya çalışan Siyasal Bilgiler Fakültesi vekaleten atanmış dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik, “Olay göründüğü gibi değil, kendisi açıklama yapacak” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken 31 Aralık 2016 tarihinde, elindeki silahı Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne doğrultmuş halde verdiği pozu sosyal medya hesabından “AÜHF2016YılınKaresi” etiketiyle paylaşan Mustafa Anıl Varol silah doğrulttuğu Mülkiye’ye asistan olarak alınmasına tepkiler çığ gibi büyürken Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in atanmayı doğrulamak ve yorumunu almak için aradığı dekan, “Biz, bu arkadaşın o kişi olduğunu teyit ediyoruz ancak olayın farklı geliştiğini biliyoruz. Arkadaşımız sanıyorum bugün bir açıklama yapacak. Ondan önce bizim bir açıklama yapmamız, kişilik hakları açısından doğru olmaz” diyerek skandal bir açıklamada bulundu.

SBF Dekanı Çelik, söz konusu kişi hakkında, 2017 yılındaki o sosyal medya paylaşımı nedeniyle açılmış bir soruşturma olduğunu hatırlatıldığında ise, “Evet, daha önce yapılmış bir soruşturma var. Ancak soruşturma sırasında olayın görüldüğü gibi olmadığı yönünde bilgiler geldi. Kendisi bunları açıklayacaktır sanıyorum. Biz de o açıklamayı bekliyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER: YILIN EN UTANÇ VERİCİ OLAYI

Öte yandan, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı’nda okunacak fermanları hazırlamak için öğrenciler tarafından oluşturulan gruplar adına da açıklama yapıldı. Öğrenciler, yaptıkları açıklamada atamanın “yılın en utanç verici olayı” olduğu belirtildi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Uluşlararası İlişkiler Bölümü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, İşletme Bölümü, Maliye Bölümü ve İktisat Bölümü ferman ekipleri yaptıkları ortak açıklamada, Mülkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğine dikkat çektiler. “Türkiye’nin en köklü kurumlarından birinde eğitim almakta olan Mülkiye öğrencileri olarak, bu şahsın “akademisyen” olarak kapılarımızdan girmesini, silah tutan ve bu silahı Mülkiye’ye doğrultan bir elin amfilerimizde kalem tutmasını kabul etmiyoruz” denilen açıklamada, anabilim dalının ve okul yönetiminin gereğini yaparak Mülkiye tarihinden bu utanç verici lekeyi ivedilikle silmeleri talep edildi.