Siirtli vatandaş: ‘Yastık altında’ faturalar var başka bir şey yok

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 1:51 am - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 1:51 am

Siirt’te asgari ücretle geçinen dört çocuk babası Ahmet Gök, iktidarın ‘yastık altındaki dolarlar, altınlar’ sözlerine “Yastık altında faturalar var, başka bir şey yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Onun da hepsini geri veriyorum onlara. Neyle besleneceğiz?” dedi.

Siirtte yaşayan Ahmet Gök, asgari ücretle çalıştığını ve kazancının ciddi bir kısmını faturalara ayırdığını söyleyerek “Halimiz vaktimiz kalmadı. ‘Yastık altında’ diyor, yastık altında hiçbir şey yok ki. Yastık altında faturalar var, başka bir şey yok. Bana bu ay 2 bin liraya yakın fatura geldi. Telefon, doğal gaz, elektrik…. Asgari ücretle çalışıyorum. Onun da hepsini geri veriyorum onlara. Neyle besleneceğiz, biz de bilmiyoruz. Çoluk çocuk evde ekmek peynirle besleniyor” dedi.

“ESKİDEN 80 KİLO ET ALAN ŞİMDİ 60 KİLO ALIYOR”

Et fiyatlarındaki artışa dikkat çeken kasap Rıdvan Siyahtoprak, “Et konusunda aşırı derecede artış var. Fiyatlar eskiye nazaran daha fazla. Mesela 80 kilo götüren 60 kilo götürüyor, 60 götüren 40 götürüyor, 40 götüren 20 götürüyor” dedi.

Arpa ve saman fiyatlarındaki artışın ete yansıdığını belirten kasap Mehmet Nuri Siyahtoprak, “Şu anda kuzu olarak 70 liraya veriyoruz. Koyun, keçi olarak 45 liraya veriyoruz. Dana 70 lira kemiksiz olarak veriyoruz. Değişiklik arpa şu anda 5 lira olduğu için yükseliş mecburiyetten oldu. Eğer o olmasaydı biraz daha ucuza verebilirdik. Eskiden mesela adam 5-6 kilo alıyordu, şimdi yine 3 kilo alıyor” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu: Zamlar geri alınıncaya kadar faturamı ödemeyeceğim

CHP Bursa İl Başkanlığı elektrik faturasını parti binasına astı: Ödemiyoruz!