Sigara izmaritinden yangın çıktı! 4’ü çocuk 8 kişi etkilendi

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2023 Salı 10:46 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 10:46 am

İzmir’de bir apartmanın deposunda sigara izmaritinden kaynaklı çıkan yangında, dördü çocuk sekiz kişi dumandan etkilendi. Bir itfaiye eri başına düşen beton parçası nedeniyle yaralandı.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde Onur Mahallesi’nde bulunan beş katlı bir apartmanın zemin katındaki depoda iddiaya göre, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin depoya sigara izmariti atması sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede deponun tamamını sardı.

İçerisinde gıda ürünlerinin bulunduğu depodan alevler yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerinde gelen itfaiye ekipleri, deponun üzerindeki dairelerde oturan vatandaşları kurtardı. Yangına müdahale sırasında, bir itfaiye eri başına düşen beton parçası nedeniyle yaralandı. İtfaiye erine ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Dumandan etkilenen dördü çocuk sekiz kişi, ambulanslarla Çiğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yangın, deponun üzerindeki üst daireye ve önünde park halinde bulunan bir kamyonete de sıçradı. Yapılan müdahaleler sonucu yangın söndürülürken, depo ve kamyonet kullanılmaz hale geldi.

Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Marmara Adası’ndaki yangın kontrol altına alındı