Sıfır otomobil fiyatlarına Mayıs düzeltmesi

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 9:20 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 10:15 am

Son dönemde düşüşte olan sıfır otomobil fiyatları Mayıs ayının gelmesiyle birlikte artışa geçti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Otomobil sektörünü az çok takip edenlerin de bildiği üzere, uzun bir süredir fiyatlar normalin çok üzerinde seyrediyordu. Özellikle geçtiğimiz yıl otomobil fiyatlarının feci artışlar meydana gelmişti.

Neyse ki üretimin artması ve pandemi şartlarının hafiflemesiyle birlikte otomobil fiyatları da yavaş yavaş normale dönemeye başladı.

Özellikle de geçtiğimiz 3 aylık dönemde sıfır otomobiller için oldukça avantajlı kampanyalar görmüştük. Fakat Mayıs ayına girmemizle birlikte fiyatlarda normalin üzerinde artışlar meydana geldi.

Peki birden bire ne oldu da ülkemizdeki sıfır otomobillerin fiyatları bu şekilde arttı?

sıfır otomobil fiyatları

Aslında bu durum içerisinde bulunduğumuz döneme özel bir şey değil. Hali hazırda geçtiğimiz yıllara baktığımızda da otomobil fiyatlarında inişli çıkışlı bir grafiğin olduğunu zaten görüyoruz. Yaz aylarında artan otomobil fiyatları kış aylarına girmemizle birlikte düşüşe geçiyor.

Şimdi de Mayıs ayının gelmesi, yaz mevsimine geçiş sürecine girmemiz otomobil fiyatlarını arttırdı diyebiliriz. Bazı üreticiler ise Mayıs ayı listelerinde henüz zam yapmadılar. Eğer yeni bir otomobil almayı düşünüyorsanız bu işi Mayıs ayı içerisinde bitirmeniz bütçeniz açısından iyi olabilir. Çünkü muhtemelen önümüzdeki Haziran ayı ile birlikte zam yapılmayan modellerin fiyatının artması da çok şaşırtıcı olmayacaktır.

Tesla’nın çalışma koşullarının korkunç düzeyde olduğu ortaya çıktı!