Sezgin Tanrıkulu cezaevinde Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 2:54 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 2:54 pm

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala ve ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’ne ziyarette bulundu.

Trollerin kurgu videosuyla başlatılan soruşturmanın ardından tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay ve İş insanı Osman Kavala ile ÇHD davasında tutuklu bulunan Genel Başkan Selçuk Kozağaçlı’yı ziyaret eden Sezgin Tanrıkulu ziyaret ettiği isimlerin selam ve sevgilerini ilettiğini aktardı.

Marmara Cezaevi’nin yön tabelasının önünde konuşan Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı:

“Memlekette düzgün bir şey kalmadı. Ne hukuk, ne adalet ne ekonomi. Marmara Cezaevi’nin tabelası da eğilip büküldü. Biraz önce Marmara Cezaevi’nden çıktık. Dostlarımız Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Selçuk Kozağaçlı ve Can Atalay’la görüştük. Can Atalay milletvekili ve hapiste. 14 Mayıs’ta seçildi, neredeyse iki ay olacak ama henüz maalesef rehin tutuluyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı mütalaa hazırlamadı, halen cezaevinde. Merdan Yanardağ 10 gündür cezaevinde. Hukukla hiç alakası olmayan bir biçimde cezaevinde tutuluyor. Dün tutukluluğuna yapılan itiraz da red olundu. Hiçbir gerekçesi yokken çıktı. Osman Kavala altı yıldır neredeyse cezaevinde. Tamamen rehin tutuluyor Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına rağmen. Selçuk Kozağaçlı, Türkiye’ye nerede bir mağdur varsa, nerede bir ezilmiş varsa onun avukatıydı. O da tam yedi yıldır hapiste ama hiçbir zaman da boyun eğmediler. Hepinize selam ve sevgileri var.”