Sezgin Baran Korkmaz’ın davasında iade talepnamesi bakanlık büroda

Yayın tarihi: 12 Ocak 2023 Perşembe 1:13 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2023 Perşembe 1:13 pm

Amerika’da yargılaması devam eden SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın iade talepnamesinin yazılarak bakanlık bürosuna gönderildi.

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz‘ın da arasında olduğu 10 sanığın yargılandığı Amerika’dan haksız kazançla elde edilen “mal varlığı değerini aklama” suçundan açılan davada, Amerika’da yargılaması devam eden Sezgin Baran Korkmaz’ın iade talepnamesinin yazılarak bakanlık bürosuna gönderildiği tutanağa geçti.

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 6’ncı celseye, sanıklardan katılan olmadı. Sanık avukatları ve şikayetçi Mega Varlık Yönetim A.Ş., ISANNE S.A.R.L. avukatları da duruşmada bulundu. Duruşmada, sanıklar Jacob Ortell Kingston hakkında çıkartılan yakalama emirlerinin devam ettiği bildirildi. Sezgin Baran Korkmaz ‘ın iade talepnamesinin yazılarak Bakanlık Büro’ya gönderildiği tutanağa geçti.

Sezgin Baran Korkmaz ve SBK Holding A.Ş. avukatı Murat Volkan Dülger, MASAK raporlarının hatalı olduğunu savunarak ayrı ve bağımsız bir kişiden ya da heyetten rapor aldırılması gerektiğini ifade etti. Dülger, “Aklamaya yönelik bütün işlemlerin ve hangi paranın, ne kadar aktarıldığına ilişkin net tespitlerin yapılması gerekmektedir. Ancak MASAK raporunda bu durum açıklanmamıştır. Müvekkilim Amerika’dadır, yargılaması devam ediyor. Jürili yargılama ise 30 Ekim 2023’de başlayacaktır. Adil yargılanma hakkının engelenmemesi için bağımsız ve tarafsız bir heyetten rapor alınması, ayrıca müvekkilimin şirketleri üzerine konulan el koyma kararının kaldırılmasını talep ederiz” dedi.

Sanık Kamil Feridun Özkaraman ve KOMAK ISI’nın avukatı Enes Yarar ise dosyadaki tüm tedbirlerin kaldırılmasını isteyerek “Müvekkilim, sanık Jacob Ortell Kingston’ın suç işleyeceğini bilecek durumda değildir. Jacob’a Amerikan Senatörü BDDK nezdinde kefil olmuştur. Ticari ilişki tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nde muteber olmuştur” dedi.

DURUŞMA 8 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Mahkeme, sanıklar Jacob Ortell Kıngston ve Levon Termendzhyan’ın hakkındaki yakalama, Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararlarının infazının beklenilmesine hükmetti. ABD’de bulunan bu sanıkların savunmalarının tespit edilebilmesi için bu ülkeye yazılan adli yardım talebinin sonucunun beklenilmesine de karar veren mahkeme, diğer sanıkların adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebini reddetti. Mahkeme, ortaklık paylarına el konulan Heksagon şirketinin katılan sıfatıyla kabulüne hükmederken bazı şirket avukatlarının yaptığı el koyma kararlarının kaldırılması talebini reddetti. Duruşma 8 Haziran’a ertelendi.

Sezgin Baran Korkmaz itirafçı mı oluyor? “Yargılama başlayıncaya kadar ilişkileri görmeye başlayacağız”