Şeyma Yıldız cinayetinde ayrıntılar ortaya çıkıyor! Katil baba, Şeyma’yı kandırmış

Yayın tarihi: 8 Şubat 2020 Cumartesi 11:57 am - Güncelleme: 8 Şubat 2020 Cumartesi 11:58 am

Ankara Çubuk’ta “erkek arkadaşı” olduğu bahane edilerek öldürülen lise öğrencisi Şeyma Yıldız’ı katleden babası Harun Yıldız’ın ifadesi ortaya çıktı. Yıldız’ın Şeyma Yıldız’ı, “Gel seni biraz gezdireyim” diye kandırıldığı ortaya çıktı.

Babası tarafından öldürülen Şeyma’nın arkadaşları konuştu: Erkek arkadaşı yoktu, gerçek sebep araştırılsın

Ankara Çubuk’ta okul çıkışına giden Harun Yıldız, kızı Şeyma’yı “Gel seni biraz arabayla gezdireyim” diyerek kandırdı. Yolda kızıyla tartışan Yıldız, Şeyma’yı erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle katledip yol kenarına attı.

Çubuk’a bağlı Kargın Mahallesi yolunda önceki akşam kar üzerinde bir kız çocuğunun cesedini gören vatandaşların polise ihbarda bulunmasıyla ortaya çıkan cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı. Şeyma Yıldız’ı (16) katleden babası Harun Yıldız, cinayetin sebebini ve kızını nasıl kandırdığını da anlattı.

CİNAYETİN BAHANESİ: ‘İNTERNETTE ERKEKLERLE FOTOĞRAFINI GÖRDÜM’

Seyyar bal satıcısı olan Yıldız ilk ifadesinde, “İnternette erkeklerle fotoğraflarını gördüm. Erkek arkadaşı olduğunu da öğrenince tartışmaya başladık. Erkeklerle gezmemesi için uyaracaktım ama tartışınca kendimi kaybettim, arabada bulunan tabanca ile vurdum. Öldüğünü görünce de korkup, yol kenarına bıraktım. Sonra kızımın cesedinin bulunduğu, polisin olayı araştırdığı ve beni aradığını öğrenince gelip teslim oldum” dediği öğrenildi.

GEZDİREYİM DİYEREK KANDIRMIŞ

Baba Yıldız’ın okul çıkışına giderek kızı Şeyma’yı, “Gel seni biraz arabayla gezdireyim, baba kız konuşuruz” diye araca bindirdiği bildirdiği ortaya çıktı. Olacaklardan habersiz arabaya binen Şeyma’nın cansız bedeni yol kenarında bulundu.

‘KAHRAMANIM’ DEMİŞTİ

Şeyma’nın babasına çok bağlı olduğu, babasıyla birlikte çektirdiği fotoğrafların altına “Kahramanım” notuyla paylaştığı kaydedildi.