Seyit Torun’dan Erdoğan’a ekonomi yanıtı: Kasanın altı delinmiş, milletin parası sürekli dökülüyor

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 3:17 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 3:17 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ekonomide sorun olmadığını söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “ Kasanın altı delinmiş, milletin parası sürekli dökülüyor” diyerek cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Ordu İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Seyit Torun burada, “Ekonomide sıkıntı varmış, yoo. Biz gayet yolumuza devam ediyoruz” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

“SARAY’IN BESLEMELERİNDE SORUN YOK”

Seyit Torun, Saray’a yakın isimlerin ekonomik sorunu olmadığını fakat halkın bayram alışverişi yapamayacak durumda olduğunu söyledi.

Torun şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan geçtiğimiz günlerde Urfa’da hayat pahalılığından ve ekonomik sıkıntılardan söz etti ve biz çözeriz dedi. Ardından ertesi gün İstanbul’da ekonomik sıkıntı yok. Biz yolumuza devam ediyoruz dedi. Dün söylediğini maalesef bugün yalanladı. Artık kafası o kadar karışık ki artık ülkeyi yönetmekten o kadar aciz ki ne yaptığını da ne ettiğini de maalesef bilemiyor. Elbette ki Saray’ın etrafında sorun yok. Saray’ın beslemelerinde sorun yok ama halk çarşıda pazarda inanılmaz sorunlar yumağı içerisinde. Halk maalesef bayram alışverişini yapamayacak durumda. Bakın geçen yılın ilk üç ayında bütçe 31 milyar fazla vermişti. Bu yılın ilk üç ayında bütçe 250 milyar açık verdi. Sadece Mart ayında 47 milyar lira açık oluştu. Yani bütçe gelirlerimiz, giderlerimizi karşılayamaz halde. Kasanın altı delinmiş, milletin parası sürekli dökülüyor. Düşünün bu seçimleri de bu iktidar kazanırsa ülkenin hali ne olacak, hepimizin hali ne olacak? Haziran gelmeden bütçeyi tam takır ettiler, iflas ettirdiler ve maalesef ülkeyi yoksulluğa mecbur ettiler.”

Daha önce ‘sıkıntı’ var diyen Erdoğan ekonomiyle dalga geçti: Yoo