Daha önce ‘sıkıntı’ var diyen Erdoğan ekonomiyle dalga geçti: Yoo

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 5:11 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 5:19 pm

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabının açılış töreninde konuştu. Erdoğan, 22 Mart 2022'de 'hayat pahalılığı' ve ekonomide 'sıkıntı' olduğu sözleri yok sayarak, ekonominin iyi olduğunu iddia etti. Erdoğan, "Şu anda CHP'nin sözcüsü olan zat, ortağı olan bir ara Hazine'nin başında olan zat, kapalı kapılarda IMF ile pazarlık yaptılar. IMF'den destek almadan bu işi yürütemezmişiz. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış, yoo. Biz gayet yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 22 Mart 2022'de "Kuruluşundan Günümüze AKP Milletvekilleri ve İl Başkanları Toplantısı"nda şunları sarf etmişti:

"Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur"" />

Hayat pahalılığını daha önce kabul edip “sıkıntı var” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sefer ekonomi ile dalga geçti. Erdoğan, “Ekonomide sıkıntı varmış, yoo. Biz gayet yolumuza devam ediyoruz” dedi. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabının açılış töreninde konuştu. Erdoğan, 22 Mart 2022’de ‘hayat pahalılığı’ ve ekonomide ‘sıkıntı’ olduğu sözlerini yok sayarak, ekonominin iyi olduğunu iddia etti. Erdoğan, “Şu anda CHP’nin sözcüsü olan zat, ortağı olan bir ara Hazine’nin başında olan zat, kapalı kapılarda IMF ile pazarlık yaptılar. IMF’den destek almadan bu işi yürütemezmişiz. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış, yoo. Biz gayet yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, 22 Mart 2022’de “Kuruluşundan Günümüze AKP Milletvekilleri ve İl Başkanları Toplantısı”nda şunları sarf etmişti:

“Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur”

 

Erdoğan sonunda itiraf etti: Hayat pahalılığı vardır