Şevket Çoruh: Siyasilerin bizim okulla hep sorunları oldu

Yayın tarihi: 2 Ekim 2021 Cumartesi 10:28 am - Güncelleme: 3 Ekim 2021 Pazar 8:56 am

Demokrasi Arenası‘nın konuğu olan oyuncu Şervet Çoruh, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne ilişkin, “30 senede kaç başbakan, kaç cumhurbaşkanı, kaç kültür bakanı değiştirildi hatırlamıyoruz ama bir çoğunun bizim okulla sorunları oldu” dedi.

Gazeteci Uğur Dündar ‘Demokrasi Arenası’ programını Müjdat Gezen’in kurduğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin (MSM) 30. yılına adadı. TELE1’de yayınlanan ve İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Müjdat Gezen’in konuk olduğu programda usta sanatçının öğrencileri oyuncular Şevket Çoruh, Günay Karacaoğlu, İlker Ayrık, Sevinç Erbulak, Betül Demir de yer aldı.

Kavuğun son sahibi oyuncu Şevket Çoruh, MSM hakkında “* 30 sene içerisinde kaç başbakan, kaç cumhurbaşkanı, kaç papa değişti. Kaç kültür bakanı değiştirildi hatırlamıyoruz bile ama bir çoğunun bizim okulla sorunları oldu” dedi. Çoruh, şunları kaydetti:

“Böyle bir okulu hayal etmek bile zordu. Hiçbir hoca para almadan, bir şey talep etmeden bizim gibi Türkiye’de eğitim alması zor insanları bu hale getirdiler, adam ettiler. Hepimizin adına Müjdat Gezen’e ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz, iyi ki varlar. Bu süreç kolay atlatılmadı. 30 senelik bir macera.

30 sene içerisinde kaç başbakan, kaç cumhurbaşkanı, kaç papa değişti. Kaç kültür bakanı değiştirildi hatırlamıyoruz bile ama bir çoğunun bizim okulla sorunları oldu. Herhangi bir parti gözetmeksizin oldu. Her sene şöyle davalar açılırdı; ‘Neden parasız okul açtınız davası, kapatıyoruz davası, siz böyle bir eğitim veremezsiniz yetkiniz yok davası…’

Biz okula başladığımız zaman bir belediye başkanı bize paso vermişti… 2. sene daha iyi kalpli bir belediye başkanı bu pasoları elimizden aldı… Zaman içinde okulumuza gelen kültür bakanları da oldu ama okuldan çok memnun ayrılmadılar. Tüm hocalarımız büyük masadaydı, ben de küçük bir öğrenci olarak çok kıymetli konuşmalar duydum.

Biz ve bizim gibi çocukları daha iyi eğitebilecek kurumlar açılması konusunda bakana çok sert eleştirileri olmuştu, yaşayan, fikirlerinden de hâlâ yararlandığımız Fikri Sağlar’dı mesela. Bizim gibi insanların bu tip bir okula dört elle sarılması gerektiğini bütün okuldaki öğrenciler bildiği için başka türlü bakıyorduk. (Müjdat Gezen’in) içi her zaman rahat olsun, okul bizim okulumuzdur. Bizlerin ömrü yettiği sürece okula her zaman sahip çıkacağız.”

Müjdat Gezen 61 yıllık sanat yaşamını Demokrasi Arenası’nda anlattı