Sevgi seline uğrayan Sarıgül’den BBC’ye esprili sitem! “Zıkkımın kökünü yemeyesiniz”

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2023 Perşembe 11:06 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2023 Perşembe 11:06 am

BBC Türkçe, 14 Mayıs’taki genel seçimde CHP’den milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül‘ün Erzincan ziyaretini belgeselleştirdi. Sarıgül, halkın sevgi seline uğrarken BBC’ye de esprili bir dille tepki gösterdi. Sarıgül’ün “BBC, zıkkımın kökünü yemeyesiniz. Bu zamana kadar neredeydiniz?” ifadesi sosyal medyada gündem oldu.

CHP listelerinden aday gösterilerek 36 yıl sonra Meclis’e giren Mustafa Sarıgül, Erzincan’da kendisine oy veren yurttaşları ziyaret etti. BBC Türkçe’den Ege Tatlıcı ile Fatima Çelik, Sarıgül’ün milletvekili seçildiği Erzincan’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu için sürdürdüğü çalışmaları takip ederek belgesel çekti.

HALK BAĞRINA BASTI

Belgeselde, halkın Sarıgül’e büyük bir samimiyetle yaklaştığı görülürken, AKP’li seçmenlerin dahi milletvekili seçiminde Sarıgül’e oy verdiğini belirtmesi dikkat çekti. Çok sayıda yurttaş, Sarıgül’den övgüyle bahsetti.

Mustafa Sarıgül’den yeni video: 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu geliyor

“ZIKKIMIN KÖKÜNÜ YEMEYESİNİZ”

Öte yandan Sarıgül’ün BBC Türkçe ekibine esprili bir dille gösterdiği tepki sosyal medyada gündem oldu. Sarıgül’ün “Bu Erzincan. Etrafı dağlık, ortası bağlık. Rüzgarı sert, delikanlısı mert. O parlamentoda ve Türkiye’de artık Erzincan’ın olduğunu herkes bilecek. BBC, zıkkımın kökünü yemeyesiniz. Bu zamana kadar neredeydiniz?” ifadesi çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Sarıgül’den Sinan Oğan tepkisi: Vatandaşlarımızın vicdanı şahısların kaprisinin önüne geçecek